Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 29. aprīļa plkst. 6.30 līdz 2. maijam plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 252 izsaukumus – 151 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 67 bija kūlas un trīs meža ugunsgrēki, 63 uz glābšanas darbiem, bet 38 izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 18.05 saņemts izsaukums uz Ropažu novada Stopiņu pagastu, kur noticis ceļu satiksmes negadījums. Notikuma vietā konstatēts, ka notikusi divu automašīnu frontāla sadursme. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, no automašīnas atbrīvoja vienu cilvēku, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Līdztekus saviem spēkiem no automašīnām izkļuvuši vēl pieci cilvēki. Tika sakārtota ceļa braucamā daļa un plkst. 22.32 dari notikuma vietā noslēgušies.

Plkst. 11.33 saņemts izsaukums uz Augšdaugavas novada Višķu pagastu, kur deg kūla. Notikuma vietā kūla dega 1 hektāra platībā. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku saviem spēkiem, ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurā nodots NMPD mediķiem. Ugunsdzēsēji glābēji no liesmām nosargāja dārza māju. Plkst. 12.29 ugunsgrēks likvidēts.

Sestdien plkst. 19.38 saņemts izsaukums uz Mazā Apakšgrāvja ielu Rīgā, kur deg kūla. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka aizdegšanās ir vairākās vietās un deg kūla un niedres. Plkst. 21.46 ugunsgrēks lokalizēts un tajā bija trīs atsevišķas degšanas vietas. Vienā vietā dega 1,5ha, otrajā vietā 1,5ha un trešajā 5ha. Plkst. 21.52 ugunsgrēks likvidēts.

Sestdien plkst. 6.21 saņemts izsaukums uz Torņa ielu Rēzeknē, kur deg dārza māja. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg dārza māja ar atklātu liesmu 30m2 platībā un tai ir iebrucis jumts, kā arī deg blakus esošās dārza mājas siena 20m2 platībā. No blakus esošās dārza mājas ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku. Plkst. 10.01 ugunsgrēks likvidēts.

Naktī uz sestdienu plkst. 4.13 saņemts izsaukums uz Augšdaugavas novada Maļinovas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu koka dzīvojamā māja 65m2 platībā, kūts jumts 55m2 platībā un saimniecības ēka 25m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Plkst. 8.43 ugunsgrēks likvidēts.

Piektdien plkst. 10.08 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Augšdaugavas novada Demenes pagastu, kur dega angārs ar kokmateriāliem 1600m2 platībā un kūla 5000m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās strādāja Demenes brīvprātīgo ugunsdzēsēju. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks. Plkst. 2.26 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Piektdien plkst. 12.15 saņemts izsaukums uz Beberbeķu ielu Rīgā, kur cilvēks veicot remontdarbus augstumā bija guvis traumu un saviem spēkiem nespēja nokļūt lejā. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēku nocēla no apmēram septiņu metru augstām stalažām un nodeva NMPD mediķiem.

Svētdien Rēzeknes novada Čornajas pagastā no ūdenstilpes izcelts bojāgājušais un nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 2. maijs
Nākamais rakstsNegaidīts pavērsiens skatuves leģendas Rajeckas koncertā