Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 26. maija plkst. 6.30 līdz 29. maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 198 izsaukumus – 108 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 21 uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu un 18 uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 64 uz glābšanas darbiem, bet 26 izsaukumi bija maldinājumi.

Naktī uz pirmdienu, plkst. 03.35, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā no deviņstāvu dzīvojamās ēkas piektā stāva logiem nāk spēcīgi dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkas piektajā stāvā deg dzīvoklis 50 m2 platībā un kāpņu telpa 10 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji, izvedot cauri sadūmotai ēkai ar glābšanas maskām, no apkārtējiem dzīvokļiem izglāba 24 cilvēkus, no kuriem septiņi ugunsgrēkā cieta, kā arī evakuēja 10 cilvēkus. Izglābti arī divi suņi un kaķis. Dzēšanas darbu laikā dzīvoklī atrasti divi bojāgājušie. Plkst. 07.17 darbs notikuma vietā noslēdzās. Šogad ugunsgrēkos zaudētas jau 42 dzīvības.

Neilgi pirms pusnakts ugunsdzēsēji glābēji Rīgā no upes Daugava izcēla bojāgājušo un nodeva Valsts policijas amatpersonām. Šogad no ūdens izceltas jau 50 miruši cilvēki.

Svētdien plkst. 23.45 VUGD saņēma izsaukumu uz Malvu ielu Ogrē, kur divstāvu dzīvojamai mājai dega ārsiena, jumts un pie ēkas esošā malkas grēda 30 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki, no kuriem viens ugunsgrēkā bija cietis un tika nodots NMPD darbiniekiem. Plkst. 01.14 ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien plkst. 20.07 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Maskavas ielu Rīgā, kur divpadsmitstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,01 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 30 cilvēki. Degšana tika likvidēta pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās.

Svētdien plkst. 12.43 tika saņemts izsaukums uz Cēsu novada Straupes pagastu, kur dega meža zemsedze vairāk kā 1 hektāra platībā. Notikuma vietā strādāja arī Valsts meža dienesta darbinieki un Inčukalna brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība.

Sestdien plkst. 17.03 saņemts izsaukums uz Preiļu novada Rušonas pagastu, kur dega saimniecības ēka ar kokapstrādes iekārtām, graudu priekšapstrādes iekārtas, graudu kalts, graudu kombains, graudi, dažāda lauksaimniecības tehnika un rezerves daļas. Kopējā degšanas platība bija 600 m2. Notikumā strādāja 12 ugunsdzēsēji glābēji un plkst. 20.14 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 15.46 VUGD saņēma izsaukumu uz Saulkrastu novada Saulkrastu pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies mežā un tas dega 500 m2 platībā. Ugunsgrēka vietā cieta viens cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Pēc divām stundām darbs notikuma vietā pabeigts.

Plkst. 15.23 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Rīgas ielu Smiltenē, kur divstāvu ražošanas ēkā dega skaidu novietne, jumta siltinājums, sausā zāle un skaidu putekļi. Kopējā degšanas platība bija 122 m2. Notikuma vietā strādāja 23 ugunsdzēsēji glābēji un plkst. 22.16 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Plkst. 11.10 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Valmieras novada Rencēnu pagastu, kur divstāvu sabiedriskā ēkā bija izcēlies ugunsgrēks. Dega ēkas jumts 400 m2 platībā, otrais stāvs 400 m2 platībā un blakus esošās ēkas jumts 10 m2 platībā. Dzēšanas darbus apgrūtināja spēcīgais vējš. Ugunsdzēsējiem glābējiem no liesmu izplatības izdevās nosargāt tuvumā esošās ēkas. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 12 cilvēki. Ugunsgrēka likvidācijas darbos piedalījās arī Rencēnu, Matīšu, Kārķu, Ēveles un Naukšēnu brīvprātīgie ugunsdzēsēji. Darbs notikuma vietā pilnībā noslēdzās pēc diennakti ilga darba.   

Piektdien plkst. 19.26 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ozolciema ielu Rīgā, kur deviņstāvu dzīvojamā mājā izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā konstatēts, ka deg trešā stāva dzīvoklis 20 m2 platībā. No degošā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis ugunsgrēkā. Līdztekus no ēkas evakuēti 32 cilvēki. Plkst. 21.19 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Piektdien plkst. 12.30 saņemts izsaukums uz Dobeles novada Auru pagastu, kur bija notikusi divu vieglo automašīnu sadursme. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, atbrīvoja vienu cilvēku, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Notikuma vietā sakārtoja ceļa braucamo daļu un plkst. 14.13 darbs notikuma vietā noslēdzās.

 

Iepriekšējais rakstsSinoptiķim Bricim diemžēl pavisam čābīgas prognozes par turpmāko – VIDEO
Nākamais rakstsMazās Justīnes gadījums un daudzi citi – vai patiešām bērni pazūd daudz biežāk?