Rudens ir ābolu laiks, tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā recepti ar āboliem pildītai vistas filejai un burvīgam ābolu kobleram. Divi rudenīgi ēdieni ar āboliem

Elvi publicitātes foto autore Viktorija Kožemjakina

Vistas fileja bekonā ar ābolu un siera pildījumu

(2 personām, gatavošanas laiks 40 min)

Sastāvdaļas

  • 2 vistas filejas
  • 4-6 plānas bekona šķēles
  • 4-8 siera šķēlītes
  • 1 saldskābs ābols bez serdes, sagriezts plānās šķēlēs

 

mērcei

  • 3-4 ēdamk. olīveļļas
  • 3-4 ēdamk. citrona sulas
  • 1 tējk. sīrupa vai medus
  • Timiāna lapiņas
  • 1 tējk. sinepju
  • sāls, melnie pipari

 

Pagatavošana

  • Sajauc visas mērces sastāvdaļas līdz viendabīgai konsistencei.
  • Katru vistas fileju viducī horizontāli iegriez, lai veidotos “kabatiņu”, fileju nedaudz izklapē (to var arī nedarīt, bet tas padara gaļu mīkstāku), apsmērē filejas ar mērci no visām malām.
  • “Kabatiņā” liek ābolu šķēles un tām virsū – siera šķēles.
  • Katru fileju ietin 2-3 bekona šķēlītēs (atkarībā no fileju izmēra) un liec karstumizturīgajā traukā.
  • Cep cepeškrāsnī (180 grādos) 35-40 minūtes, līdz gaļas gatavībai (iedurot ar kociņu no gaļas jātiek ārā dzidram šķidrumam).

 

Elvi publicitātes foto autore Viktorija Kožemjakina

Ābolu koblers

(8-10 porcijām, gatavošanas laiks 1.5 stunda)

Šai receptei vajag daudz ābolu, tāpēc tā ir īstā izvēle, ja dārzā ābeles lūzt no ražas pārbagātības, turklāt receptei ir samazināts pievienotā cukura daudzums, tāpēc tai labāk izvēlēties saldus vai saldskābus ābolus.

 

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg ābolu (dažādu šķirņu)
  • 1/2 tējk. rīvētu citrona miziņu
  • 2 ēdamk. citrona sulas
  • 2 ēdamk. brūnā cukura
  • 1 ēdamk. baltā cukura
  • 33 g miltu (ēdamk. ar kaudzi)
  • 1 tējk. kanēļa
  • 1/2 tējk. kardamona
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • šķipsniņa sāls

Mīklai

  • 160 g speltas kviešu miltu (var izmantot arī augstākā labuma, pilngraudu kviešu miltus vai maisījumu no 50% augstākā labuma kviešu miltiem un 50% auzu miltiem)
  • 80 g cukura
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 40 – 60 g paniņu
  • 1 ola
  • 60 g nelielos kubiņos sagriezta auksta sviesta
  • šķipsniņa malta kardamona

 

Pagatavošana

  • Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriez plānās šķēlītēs.
  • Sagrieztus ābolus liec lielā traukā, pārber ar cukuru maisījumu, miltiem, kanēli, kardamonu un šķipsniņu sāls.
  • Pievieno citronu sulu un miziņas, visu kārtīgi apmaisi un pārliec cepamtraukā.
  • Citā traukā samaisi miltus, cukuru, sāli, cepamo pulveri un kardamonu.
  • Pievieno sviestu un ātri ar rokām sajauc to kopā ar miltu maisījumu, lai lai izveidojas drupačas.
  • Pievieno olu un paniņas – no sākuma pielej 40 g paniņu (ja mīcīšanas laikā būs nepieciešams, pieliesi vēl mazliet) Sajauc mīklu, līdz tā turas kopā – nav jāmīca ilgi, mīklai ir jābūt ar kunkuļiem
  • Kārto mīklas piciņas virsū āboliem un liec cepties cepeškrāsnī 180 grādos uz 45-55 minūtēm. Pasniedz siltu vai atdzesētu.

Divi rudenīgi ēdieni ar āboliem

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X 

Iepriekšējais rakstsPadomi saudzīgai ķermeņa ādas kopšanai rudenī
Nākamais rakstsVēlos mainīt savu dzīvi – ar ko sākt?