Par rukolas labo ietekmi uz veselību dzirdams aizvien biežāk, taču ne visi ir uzdrīkstējušies to nogaršot. Lūk, viena recepte, kas, iespējams, turpmāk tiks bieži gatavota arī tavās mājās.

 

Rukola labdabīgi iedarbojas uz cilvēka veselību, aizkavējot vēža šūnu veidošanos, apgādājot organismu ar pamatīgu devu C vitamīna, turklāt tā ir arī lielisks magnija, kālija un šķiedrvielu avots. Rukolas lietošana uzturā, aizkavē artrīta, vēža, sirds un asinsvadu slimību progresēšanu.

 

Nepieciešams:

  • ~ 100 g rukolas lapas;
  • 1 neliela galviņa lapu salātu;
  • 1 burciņa sniega bumbas (baltās);
  • 1 kārbiņa svaigu mazo ķiršu tomātiņu (~ 20 gb);
  • 1 paciņa (~150 g) saulespuķu sēklu;
  • 2 avokado

 

Pagatavošana:

Vislabāk šos salātus gatavot uzreiz pa porcijām, nevis kopējā lielā traukā. Ja gatavo kopējā, tad lielā, bet lēzenā.

Rukolas lapas, lapu salātus, tomātus un avokado nomazgā. Apgrauzdē saulespuķu sēklas. Avokado noņem mizu, tomātiņiem izgriež serdīres un pārgriež tos uz pusēm.

Rukolas lapas un salātlapas saplucina un sajauc kopā. Liek pa porcijām uz šķīvjiem. Virsū izkārto uz pusēm sagrieztos tomātus, un avokado gabaliņus. Sagraiza sniega bumbas un pārber ar saulespuķu sēklām (daudzums pēc izvēles).

Beigās ar tējkaroti vienmērīgi sadala pa porcijām sniega bumbu burciņā esošo eļļu, pārslakot ar to sagatavotās salātu porcijas. Gatavs.

 

Foto:BrīvBrīdis.lv
Foto:BrīvBrīdis.lv

Lai labi garšo!

Iepriekšējais rakstsKādu kosmētiku vislabāk izvēlēties pēc 50 gadu vecuma?
Nākamais rakstsPārsteidzoši iemesli, kāpēc ananass ir labs tavai veselībai+ RECEPTES