Recepšu autore: Linda Tellgrena (bloga Lindas virtuve autore)

Mini picas maizītes

 

Itālijas virtuves klasiku – picu – iecienījuši gan lieli, gan mazi. Ja pieteikušies ciemiņi vai tuvojas svētki, pagatavo šo gardo mini uzkodu. Uzkoda piemērota arī bērnu ballītēm, jo mazie svinētāji to var veikli paķert rokā un apēst, neatraujoties no rotaļām. Mini picas maizītes gatavo mafinu formiņās, un tas aizņem vien dažas minūtes laika.

 

2

 

Izejvielas (12 mini picām):

  • 1 lielais lavašs vai 4 gatavās tortiljas pamatnes
  • 250g tomātu mērces
  • pēc izvēles – 4 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiplokspiedi
  • 250g šķiņķa vai kūpinātas liesas gaļas, sagriezta mazos kubiņos
  • 200g Trikāta Krievijas Premium siera, kas smalcināts uz rupjās rīves
  • dažas melnās olīvas un čili pipari dekorēšanai, sagriezti ripiņās

 

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.
  2. Ar kulinārijas gredzenu vai šķērēm no lavaša vai torlijas izgriez apļus ar deviņu centimetru diametru. Kārto tos mafinu pannas formiņās, ar pirkstiem iespiežot aplīšus kausiņu formā. Mazajos kausiņos liec pa karotei tomātu mērces (ja vēlies, virsū vari likt nedaudz ķiploka), mazliet šķiņķa vai gaļas. Pāri ber rīvēto sieru. Virsū liec olīvas un čili gabaliņus.
  3. Liec cepeškrāsnī un cep 10-15 minūtes, līdz siers izkusis un picu maizīšu maliņas kļuvušas zeltainas. Pasniedz siltas.

 

Pasta ar bazilika pesto un krāsainiem tomātiem

Mājās gatavots bazilika pesto gan smaržo, gan garšo daudz labāk, nekā pirkts veikalos. Pat ja nav zaļumu sezona, veikalos ir iespējams iegādāties leknus garšaugus podiņos. Baziliks un ciedru rieksti ar pilnasinīgo Trikāta Reserve veidos pesto, kurš pat vienkāršākos spageti pārvērtīs karaliskā maltītē.

 

1

 

Sastāvdaļas (4 porcijām):

  • 360g pastas (spageti)
  • 180g krāsainu ķirštomātiņu
  • plāni griezts Trikāta Reserve siers spageti pasniegšanai
  • svaiga bazilika lapiņas dekorēšanai

 

Pesto gatavošanai:

  • 100g ciedru riekstu, viegli apbrūnināti uz pannas
  • 100g Trikāta Reserve siera, kas sarīvēts uz rupjas rīves
  • liela bunte ar bazilika lapiņām
  • 150ml olīveļļas
  • 2-4 daiviņas ķiploka
  • sāls pēc garšas

 

Gatavošana:

  1. Ciedru riekstus liec blenderī/ virtuves kombainā un sablendē kopā ar pārējām pesto sastāvdaļām. Eļļu lej pēc vajadzības, lai iegūtu biezas konsistences mērci.
  2. Spageti uzvāri saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma, līdz tie ir al dente. Nokās ūdeni. Spageti pievieno pesto un kārtīgi izmaisi – tā, lai mērce pastu vienmērīgi noklātu.
  3. Spageti kārto porciju šķīvjos, pa virsu liekot krāsainus tomātiņus, plāni griezta siera šķēlītes un bazilika lapiņas.
Iepriekšējais rakstsZinātnieks šokē: Mēs dzīvotu 150 gadus, ja pārstātu darīt ŠO lietu
Nākamais rakstsGardas brokastis: Olu kultenis ar krabjiem