Sātīgs apmierinājums ar garšvielu notīm pilnu orķestesrti.
Nepieciešams:
- 300 g rīsu
- 2 lieli burkāni
- 3-4 ķiploku daiviņas
- 3 olas
- sviests cepšanai
- karijs
- sāls
Rīsus izvāra, nokāš. Burkānus sagriež plānās ripiņās, nomizo ķiploku daiviņas un smalki sagriež. Burkānus kopā ar ķiplokiem apcep sviestā. Tad pārliek citā trauciņā. Sakuļ olas, lej uzkarsētā panā. Tiklīdz sāk recēt, liek klāt rīsus, pievieno burkānus ar ķiplokiem. Samaisa, tiklīdz ola ir sarecējusi vienmērīgos gabaliņos, tad ļauj kādu brīdi rīsiem cepties. Beigās pievieno mazliet šķipsniņu sāls un kariju. Samaisa un – gatavs! Ja garšo lociņi, dilles, noteikti pievieno arī tos ar nelielu daudzumu krējuma.
Labu apetīti!