Sātīgs apmierinājums ar garšvielu notīm pilnu orķestesrti. 

 

Nepieciešams:

  • 300 g rīsu
  • 2 lieli burkāni
  • 3-4 ķiploku daiviņas
  • 3 olas
  • sviests cepšanai
  • karijs
  • sāls

 

Rīsus izvāra, nokāš. Burkānus sagriež plānās ripiņās, nomizo ķiploku daiviņas un smalki sagriež. Burkānus kopā ar ķiplokiem apcep sviestā. Tad pārliek citā trauciņā. Sakuļ olas, lej uzkarsētā panā. Tiklīdz sāk recēt, liek klāt rīsus, pievieno burkānus ar ķiplokiem. Samaisa, tiklīdz ola ir sarecējusi vienmērīgos gabaliņos, tad ļauj kādu brīdi rīsiem cepties. Beigās pievieno mazliet šķipsniņu sāls un kariju. Samaisa un – gatavs! Ja garšo lociņi, dilles, noteikti pievieno arī tos ar nelielu daudzumu krējuma.

 

Labu apetīti!

Iepriekšējais rakstsPiedalies un piedzīvo brīnumainās pārvērtības savā izskatā!
Nākamais rakstsHoroskops:tava mīlestības prognoze nedēļas nogalei 12. – 14.decembris