Visiem sen zināms, ja vēlies notievēt – ēd maz, vairāk savā ēdienkartē iekļauj augļus un dārzeņus, dzer daudz ūdens… Taču arī augļi un dārzeņi satur dažādu kaloriju daudzumu. Piemēram, arīdzan banāns ir auglis taču tas satur ļoti daudz cukura un ir kalorijām bagāts. Uzzini, kuri 8 ir tie īstie līdzekļi cīņā ar svara zaudēšanu.

 

Arbūzs

Tas ir ne vien garšīgs, bet arī veselīgs, jo lielās devās satur A un C vitamīnus. Tā sastāvā ir arī likopēns, kas palīdz samazināt risku saslimt ar vēzi, sirds slimībām un ar vecumu saistītu redzes pasliktināšanos. Turklāt, patīkami apzināties faktu, ka viena (liela!) tase kubiņos sagriezta arbūza satur mazāk kā 50 kalorijas.

 

Avokado

Tie ir ļoti universāli augļi, jo tos var izmantot gan salātos, gan uz maizes, gan arī pagatavot guakamoli. Piepildīti ar nepiesātinātajiem taukiem, kas labi iedarbojas uz sirds veselību, avokado palīdz samazināt sliktā holesterīna līmeni asinīs. Ceturtā daļa no vidēja lieluma avokado satur vien 65 kalorijas.

 

Batātes (saldie kartupeļi)

Vidēja lieluma batāte (aptuveni tavas dūres lielumā) satur daudz A vitamīna, aptuveni četri grami šajā vienā dārzenī. Turklāt, lai gan tie ir nosaukti par saldajiem kartupeļiem, viena batāte satur aptuveni uz pusi mazāk kaloriju kā parastais, baltais kartupelis: ~ 150 kcal.

 

Lasis

Tāpat kā citas treknās zivis, piemēram, tunzivs, skumbrija un forele, lasis ir lielisks Omega-3 taukskābju avots, kas palīdz samazināt dažādu sirds slimību risku. 120 gramos ir tikai 160 kalorijas, tāpēc tas ir lielisks pamatēdiens. Pasniedz to ar tvaicētiem brokoļiem un saldajiem kartupeļiem, un tev iznāks lieliska, sātīga, bet mazkaloriju maltīte.

 

Avenes

Tās var būt lielisks deserts, kad tiek pasniegtas ar liesu jogurtu. Viena tase šo ogu satur vien 60 kaloriju, turklāt, tās ir lielisks C un B vitamīna, flavonīdu un šķiedrvielu avots.

 

Sīpoli

Tase sagrieztu sīpolu satur 60 kalorijas, un tie ir lieliska piedeva visdažādākajiem ēdieniem. Turklāt, sīpoli ir ļoti veselīgi un palīdz saglabāt stipru imunitāti.

 

Grieķu jogurts

Viena tase šī ēdiena satur 150 kalorijas, taču tajā ir ļoti daudz olbaltumvielu, kas palīdz nostiprināt muskuļu masu.

 

Quinoa

Šajos graudos ir daudz šķiedrvielu un olbaltumvielu, un tie ir krietni veselīgāki nekā rīsi vai makaroni. Tos vari pagatavot ar svaigiem garšaugiem, dārzeņiem un mazliet olīveļļas vai rast jaunas un sev tīkamas pagatavošanas variācijas.

 

Lai labi garšo!

Iepriekšējais rakstsViss, kas tev jāzina par dzemdību kontrakcijām
Nākamais rakstsDa Vinči gleznā attēlotās Monas Lizas identitāte ir atklāta! Vai patiesi?