Vai esi kādreiz aizdomājusies par to kā pareizi uzglabāt miltus? BrīvBrīdis.lv meklēja atbildi uz šo jautājumu, pētot dažādas variācijas par šo tēmu.
Ja miltus uzglabāsi pareizi, tajos nekad neiedzīvosies kukaiņi, kā arī varēsi tos uzglabāt lietot līdz pat septiņiem mēnešiem. Ilgāk tos nav ieteicams uzglabāt, jo to sastāvā ir eļļa, kas ar laiku bojājas. Ja pagatavosi ēdienu no veciem miltiem, tam būs rūgtena vai skābena garša.
Miltus vislabāk uzglabāt plastmasas iepakojumā, nevis papīra turzā, kurā tie oriģināli atrodas. Tāpēc vispirms pārber tos pārtikas saldēšanai paredzētā maisā, bet pirms tā aizvēršanas, izspied visu gaisu un ieliec uz 48 stundām saldētavā. Tas paredzēts, lai iznīdētu kaitēkļu oliņas, kas, iespējams, miltos atrodas, jo tie tiek uzglabāti lielās ražotnēs, noliktavās utt. Turpmākai uzglabāšanai tos vēlams ievietot hermētiskā plastmasas traukā ar cieši pieguļošu vāku, un uzglabāt vēsā, tumšā vietā, lai tie nebojātos, nepieļaut tiešu saules staru ietekmi. Hermētisks trauks pasargās miltus no piesūkšanās ar dažādām smaržām, jo tie ļoti ātri tās uzņem. Karstā laikā miltus droši var uzglabāt ledusskapī vai pat saldētavā.
Pavisam vienkārši ieteikumi, lai milti būtu augstākā labuma ne tikai uz iepakojuma esošā uzraksta dēļ, bet arī uzglabājot.