Pirmdienas rītā LTV raidījumā “Rīta panorāma” jaunākās prognozes ieskicēja LTV laika ziņu redaktors, sinoptiķis Toms Bricis. Kāds laiks gaidāms nedēļas turpinājumā? Stāsta sinoptiķis Toms Bricis!

Mēs esam aizvadījuši tveicīgāko maija nogali novērojumu vēsturē, lai gan maijs kopumā ar vidējo gaisa temperatūru +14,4 grādi dala 2./3. vietu šajā topā – 2018. gada maijs kopumā bija vēl siltāks. Karstums nesa arī daudz negaisa mākoņu, vietām stipru lietu un krusu.

“Ja negaiss nāk dienā, kad jau bez negaisa ir ļoti vējains, tad tā ir viena no pazīmēm, ka krusa var būt īpaši liela. Ja bez negaisa visu dienu ir gan mitrums, gan karstums, gan vējš, tad negaisa mākoņi ir īpaši neganti. Šajā nedēļā tie nebija tik dramatiski,” norāda sinoptiķis.

Šī nedēļa būs rāmāka un ar patīkamākiem apstākļiem. “Šonedēļ būs pietiekami silts, lai atpūstos, pietiekami silts un ne karsts, lai strādātu, un negaisa mākoņi nebūs tik bargi. [..] Svarīgākais, ka joprojām saglabāsies sausums. Ar uguni mežos tiešām uzmanīgi, jo mežos ir parādījušās gan bekas, gan gailenes, cilvēki mežā dodas arvien vairāk,” viņš stāsta.

Pirmdien un otrdien uzlīs tikai vietām, bet trešdien kāds negaisa mākonis sagaidāms valsts austrumos. Ceturtdien un piektdien mazliet vēsāks, lai gan tāpat pēcpusdienās gaiss iesils līdz +18…+23 grādiem, bet brīvdienas temperatūra atkal nedaudz pakāpsies.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

 

 

Iepriekšējais rakstsLielas pārmaiņas influenceres Vasiļevskas dzīvē
Nākamais raksts“Mans mūža lielais projekts!” Nacionālā teātra aktieris atklāj, cik darbos strādā, lai ārzemēs izskolotu dēlu