Pirms kāda laika, kad princis Harijs ar sievu Meganu Mārklu un pirmdzimto – dēlu Ārčiju pārcēlās uz dzīvi ASV, viņi atklāja, ka kāds ļoti tuvs karaliskās ģimenes loceklis pat atļāvies pajautāt par to, kāda būs gaidāmā mazuļa ādas krāsa, izrādot nepatiku pret iespējamu tumšu ādas krāsu, vēsta britu mediji.

Lai gan Harijs un Megana izrādīja savu sašutumu un aizvainojumu par šādu rīcību, tomēr arī intervijā ar Opru viņi nenosauca nevienu vārdā, sakot, ka nevēlas atklāt, kurš tieši izteicis šīs rasistiskās piezīmes. Nu nākusi klajā informācija, ka tas ir bijis Harija tēvs – princis Čārlzs. Saskaņā ar Kristofera Andersena grāmatu “Brothers and Wives: Inside The Private Lives of William, Kate, Harry and Meghan”, 73 gadus vecais vīrietis apšaubīja, kāda varētu būt viņa gaidāmā mazbērna sejas krāsa.

Uz apgalvojumiem, ka princis Čārlzs vaicājis Harijam un Meganai par mazuļa Ārčija ādas krāsu, ir reaģējusi arī Bekingemas pils, sakot, ka tie ir “izdomājumi un nav komentāru vērti”.

Saskaņā ar autora Kristofera Andersena grāmatu “Brothers And Wives: Inside The Private Lives of William, Kate, Harry and Meghan”, Čārlzs sarunā ar sievu Kamillu apšaubīja, kāda varētu būt viņa mazbērna sejas krāsa. Diskusija, iespējams, notika tajā rītā, kad Harija un Meganas saderināšanās tika oficiāli paziņota, 2017. gada 27. novembrī, teikts grāmatā. Kāds ļoti pietuvināts avots karaliskajam autoram stāstīja, ka Čārlzs Kamillai teicis: “Nez, kā izskatīsies bērni.”

Tiek apgalvots arī tas, ka Kamilla bijusi ļoti pārsteigta par komentāru un atbildējusi: “Nu, absolūti lieliski, es esmu pārliecināta.” Iekšējās informācijas avots apgalvo, ka Čārlzs pēc tam pazemināja balss toni un jautājis: “Es domāju, kāda, tavuprāt, varētu būt viņu bērnu ādas krāsa?” Andersens raksta, ka viņš uzdeva jautājumu nevainīgā veidā un pēc tam, kad čuksti pieņēmās spēkā, komentāriem tika piešķirts draudīgāks pagrieziens.

Vainojot augsta līmeņa pils padomnieku grupu, kas pazīstama kā “Men in Grey”, Andersens raksta: “Čārlza uzdotais jautājums mazāk nevainīgā veidā izskanēja cauri visām Bekingemas pils sienām.”

Jaunajā grāmatā arī teikts, ka Čārlzs savam dēlam teicis, ka ir “pārmērīgi jūtīgs pret šo lietu”. Prinča Čārlza pārstāvis nosodīja apgalvojumus un izdevumam “The New York Post” sacīja: “Tas viss ir izdomājums un nav plašāku komentāru vērts.”

Šīs ziņas pielej eļļu ugunij saistībā ar Harija un Meganas slaveno interviju ar Opru Vinfriju, kas notika martā, kur viņi apgalvoja, ka kāds karaliskās ģimenes loceklis ir spekulējis par Ārčija ādas krāsu. Viņi atklāja Oprai, ka bijušas sarunas ar kādu ģimenes locekli par to, kāda būs viņu vēl nedzimušā dēla ādas krāsa un ko tas nozīmētu vai kā izskatītos.

Pāris izvēlējās neatklāt vainīgā identitāti, jo Megana sacīja, ka tas viņiem būtu kaitīgi. Harijs piekrita un teica, ka nekad nedalīsies ar sīkākām detaļām par pilnu šo diskusiju.

Vēlāk Opra atklāja, ka komentāru izteica nevis karaliene vai Edinburgas hercogs, “CBS This Morning” stāstot: “Viņš ar mani nedalījās identitātē, bet gribēja pārliecināties, ka es zinu un varu padalīties ar to, ka šos komentārus nav izteikuši ne viņa vecmāmiņa, ne vectēvs.”

Iepriekšējais rakstsNedēļa sākusies ar ļoti skumjām ziņām
Nākamais rakstsĀrkārtīgi iepriecinošas ziņas “Lidl” veikalu tīkla pircējiem