Apcietinātā Ventspils mēra Aivara Lemberga (67) kundze Kristīne izdevumam “Privātā dzīve” stāsta par ikdienu pēc tam, kad vīrs nu jau kādu laiciņu atrodas aiz restēm – pēc saīsinātā sprieduma nolasīšanas viņš nu jau vairākas nedēļas atrodas Rīgas Centrālcietumā.

Kristīne norāda, ka emocionāli nav viegli, lai gan dzīve šķietami rit ierasto gaitu – viņa strādā, vecākais dēls mācās attālināti, bet laulībā ar Lembergu dzimušais dēliņš, kuram nesen palika pieci gadi. dodas uz dārziņu. Vīra apcietināšana tiesas zālē viņai bijis liels pārsteigums. Arī Aivars pats tam neesot gribējis ticēt, lai gan  koferīti ar nepieciešamajām lietām un drēbēm jau bijis sagatavojis. Ventspils pašvaldības vadītājs uzsvēris, ka nav ne slepkava, ne sabiedrībai bīstams cilvēks, turklāt allaž cītīgi ievērojis viņam piemērotos drošības līdzekļus.

Svētdiena pirms tiesas dienas bijusi ļoti jauka, atminas sieva. No rīta puses Aivars ar Kristīnes vecāko dēlu devušies makšķerēt, vēlāk līdzi paņemts arī vecākais puika un visi kopā devušies urbt āliņģus un ar mazo zivtiņu ēsmu vilkt līdakas. Tiesas dienas rīts bijis ierasts – Aivars slēpojis, veicis rīta rosmi, mazliet izmežģījis kāju. Uz tiesu ģimene nav devusies.

No cietuma Lembergs drīkstot runāt vienīgi ar advokātu. Vienā šādā reizē Kristīnei palaimējies un izdevies pārmīt kādu vārdu ar vīru, jo tieši atradusies pie viņa advokāta. Kristīne neslēpj, ka grūti dēliem paskaidrot, kādēļ Aivara nav. Ģimenei ir arī savi rituāli, kuros piedalās tētis, līdz ar to situācija nav ierasta. Līdz šim ilgākais laulāto atšķirtības laiks bijis vien pāris dienu.

Kristīne saņemot lielu atbalstu sociālajos tīklos. Piemēram, kāds vilciena mašīnists uzrakstījis, ka allaž, braucot garām Centrālcietumam, signalizē kā nododot sveicienu Aivaram.

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai nedēļai: 8.-14. marts
Nākamais raksts“Apsteidzošie” lēmumi iepaliek jaunā Covid-19 paveida ienākšanai. Kam mums gatavoties?