Palutini arī tu sevi un mīļos ar šo izcilo gardumu!
Viena no šī populārā saldēdiena tapšanas versijām vēsta, ka 1926. gadā krievu baletdejotāja Anna Pavlova, kura tiek uzskatīta par vienu no izcilākajām 20. gadsimta pirmās puses baletdejotājām ieradās viesizrādēs Jaunzēlandē, kur apmetās kādā no valsts galvaspilsētas viesnīcām. Tās šefpavārs, kuru bezgala iedvesmoja baleta prīmas sniegums, sajūsmu par to izpauda desertā, kas atgādināja dejotājas gaisīgā tērpa aprises.
Nepieciešams:
- 8 olu baltumi;
- 400 g cukura;
- 6 tējk. cukura;
- 3 tējk. kartupeļu cietes;
- 4 tējk. citronu sulas;
- 400 ml saldā krējuma;
- dažādas svaigas un/vai saldētas ogas, augļu gabaliņi.
Pagatavošana: Saputo olu baltumus vieglās putās. Pakāpeniski berot klāt cukuru, puto vēl aptuveni septiņas minūtes. Pievieno un rūpīgi iecilā citrona sulu un kartupeļu cieti. Cepešpannā ieklāj cepamo papīru un ar ēdamkaroti veido uz tā vienu kūku vai daudzas kūciņas tā, lai tās izskatītos pēc ligzdām. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem. Liek cepties un uzreiz samazina temperatūru līdz 120 grādiem. Cep 1 stundu un 25 minūtes. Kārtīgi atdzesē. Saputo saldo krējumu ar cukuru, ar kaudzīti liek bezē cepuma vidū īsi pirms pasniegšanas. Pārber ar dažādām ogām vai augļu gabaliņiem. Var pārliet arī ar sablenderētu ogu mērci.
Lai labi garšo!