Aprīļa otrā nedēļa nesīs pavasarīgu laiku – ir gaidāmas gan patīkami siltas un mierīgas dienas, gan arī vējaināks laiks ar lietu, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Nedēļas otrajā pusē laiks jūtami mainīsies

Nedēļas sākumā gaiss pakāpeniski iesils, daļā valsts gaisa temperatūrai paaugstinoties līdz pat +20…+24°, taču tas izmainīsies nedēļas vidū, kad Latvijas teritorijā atkal ieplūdīs vēsāks gaiss. Nedēļas gaitā brīžiem līs, taču pārsvarā nokrišņi būs nelieli, vienīgi otrdien valsts austrumos lokāli ir iespējama pērkona negaisu veidošanās. Straujāk mainoties atmosfēras spiedienam, nedēļas otrajā pusē pastiprināsies vējš.

Otrdien un trešdien laikapstākļi būtiski neatšķirsies – mākoņi mīsies ar sauli, brīžiem uzlīs, otrdien valsts austrumos iespējams pat pērkona negaiss. Vējš trešdien iegriezīsies no dienvidrietumiem, rietumiem un pakāpeniski pieņemsies spēkā, kļūstot brāzmaināks. Šajās dienās ieplūdīs siltāka gaisa masa – ja otrdienas naktī gaisa temperatūra saglabāsies tāda kā iepriekšējā naktī, tad trešdien tā pārsvarā būs +8…+13° robežās. Tāpat jūtami siltāks būs arī diennakts gaišajās stundās, kad termometra stabiņš daudzviet pakāpsies līdz +17…+22°, vietām pat pietuvojoties +25° atzīmei. Vietām Kurzemes piekrastē gaiss neiesils vairāk par +8…+13°, līdz ar to Latvijas teritorijā dienas laikā būs novērojami lieli temperatūras kontrasti.

Nedēļas otrā puse nesīs izmaiņas laikapstākļos, jo termometra stabiņš +15° atzīmi sasniegs vairs tikai vietām, kā arī kļūs vējaināks, līdz ar to sajūtu temperatūra būs vēl zemāka. Tāpat kā nedēļas iesākumā, arī tās turpinājumā brīžiem varēs manīt pa kādai lietus lāsei.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsHoroskops 2024. gada APRĪLIM
Nākamais rakstsCeturtdiena sākusies ar nepatīkamu ziņu