Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina par laiku trešdienas vakarā un naktī uz ceturtdienu.

24.01.2024. dienas laikā valsti no rietumiem šķērso plaša nokrišņu zona, kas vakarā vietām austrumos nesīs stipru snigšanu – sniega segas biezums palielināsies par 5 cm. Redzamība snigšanas laikā brīžiem pasliktināsies līdz 500-1000 m. 24.-25.01. nakts vidū un otrajā pusē sniegs austrumos pāries lietū.

ESI INFORMĒTS par gaidāmo snigšanas intensitāti, kas var kavēt transporta kustību uz ceļiem, kā arī gājēju pārvietošanos. Atsevišķos rajonos var tikt traucētas āra aktivitātes. Esi uzmanīgs gan ejot, gan arī braucot ar divriteni vai automašīnu!

Atkušņa un intensīvo nokrišņu ietekmē upju notece tuvākajās dienās būtiski palielināsies un ūdenslīmenis paaugstināsies. Applūdīs upju palienes un zemākās vietas. Paaugstinoties ūdenslīmenim, vietām tiks pacelts ledus, atsevišķos posmos gaidāma ledus sakustēšanās un iešana, tās gaitā var veidoties sastrēgumi.

ESI INFORMĒTS par potenciāli plūdiem visvairāk pakļautajām teritorijām. Pārvietojoties plūdu apdraudētajās teritorijās, ir jābūt piesardzīgam. Plašāka informācija par hidroloģiskajiem apstākļiem pieejama hidro.meteo.lv. Ieteikumi rīcībai plūdu apdraudējuma gadījumā https://www.vugd.gov.lv/lv/pludi

Iepriekšējais rakstsNelikumīgās medības Saldus pusē: šāvējs saņēmis maksimālo sodu
Nākamais raksts“McDonald’s” nāk klajā ar ļoti nepatīkamiem jaunumiem