Nopietni brīdina par laiku svētdien. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina par laiku svētdienas vakarā. Izplatīts oranžais brīdinājums.

16.07.2023. vakarā, sākot no rietumiem, Latviju sasniegs nokrišņu zona – rietumu un centrālajos rajonos ir gaidāms pērkona negaiss, kas vietām nesīs ļoti stipras lietusgāzes, krasas vēja brāzmas līdz 20-23 m/s, kā arī dažviet iespējama lielgraudu krusa. Pērkona negaiss turpināsies līdz nakts vidum.

ESI GATAVS ļoti stipram pērkona negaisam, lai varētu sevi pasargāt no zibens. Iespējamas krasas vēja brāzmas, krusa un lietusgāzes, kas izraisa strauju ūdens līmeņa celšanos un teritorijas applūšanu. Nolauzti koku zari vai koki, nefiksēti priekšmeti vai atlūzas tiks nestas pa gaisu. Gaidāmi īpašumu bojājumi, traucēta transporta kustība un āra aktivitātes. Ieteicams meklēt patvērumu slēgtās telpās.

 

Tāpat daudzviet Latvijā saglabājas augsta ugunsbīstamība mežos.

ESI INFORMĒTS, ka mežos un krūmāju teritorijās ir paaugstināta ugunsbīstamība. Esi piesardzīgs mežu un krūmāju tuvumā. Nekurini ugunskurus un nemet zemē izsmēķus! Aizdegšanās gadījumā uzreiz ziņo glābšanas dienestam!

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai nedēļai: 17.-23. jūlijs
Nākamais rakstsLaiks jūtami mainīsies – prognoze 7 dienām!