Ja ledusskapja stūrī pēc gada īsākas nakts skumji kalst Jāņa bērnu sanestie siera kalni, nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju – liec tos lietā un pagatavo Jāņu siera kēksiņus jeb mafinus. Pāri palikušā Jāņu siera kēksiņi
Jāņu siera kēksiņi (Gatavošanas laiks 30-40min)
Sastāvdaļas
1 ola
6 ēdamk. olīveļļas vai citas augu eļļas
3 caur ķiplokspiedi izspiestas ķiploka daiviņas
240 g kviešu miltu
1 1/2 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. sodas
300 ml paniņu
1/2 tējk. sāls
1/2 tējk. svaigi maltu melno piparu
200 g rīvēta Jāņu siera
2 ēdamk. sakapātu diļļu vai pētersīļu
Pagatavošana
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu karstumam.
- Uz pannas divās ēdamkarotēs eļļas nedaudz apcep ķiplokus.
- Sajauc olu ar aptuveni 4 ēdamkarotēm eļļas.
- Pievieno olām paniņas, miltus, cepamo pulveri, sāli un piparus.
- Visu apmaisa, bet nesakul līdz viendabīgai mīklai.
- Pievieno masai sieru, daļai mīklas pievieno dilles vai pētersīļus, atkal viegli sajauc. (Šai mīklai ir vēlams, lai ir kunkuļi!)
- Lej mīklu pa cepamformām, apsmērē kēksiņu virsu ar ķiploku eļļu un cep cepeškrāsnī 13-16 min, gatavību pārbaudot ar kociņu.
FOTO: Viktorija Kožemjakina