Ar krāšņu koncertprogrammu 12. janvārī plkst. 19.00 Dzintaru koncertzālē tiks atzīmēta Maestro Raimonda Paula 86. jubileja.

Koncertā uz skatuves kāps mūziķi, ar kuriem Raimondam Paulam izveidojušās īpašas muzikālas draudzības vairāku gadu garumā. Līdzās Maestro pie klavierēm uzstāsies lieliskais soprāns, spēcīgās balss īpašniece Dināra Rudāne un fenomenāli talantīgais dziedātājs, skatuves tīrradnis Daumants Kalniņš, kā arī vokālā grupa “Framest”, ar kuru Maestro īstenojis daudzas koncertprogrammas un pirmatskaņojis jaunus skaņdarbus. Dziedātājus pavadīs vienmēr uzticamais Raimonda Paula skatuves partneris – Latvijas Radio bigbends, kura patrons ir pats Maestro.

Koncertā skanēs izvērstā un sarežģītā džezroka kompozīcija “Spēļu nakts Duntes krogā”, Paula instrumentālās mūzikas šedevri no svītām “Dienvidu akvareļi”, “Iespaidi” un “Kalnu skices” un dziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem, kā emocionāli ietilpīgā “Cher ami”, dramatiski piesātinātā “Sit mani Prustā”, dziesmas ar progresīvā roka pieskaņu “Lapsenes nāve”, “Dod zvaigzni”, lirikas pērle “Mans bērns”, saviļņojošā balāde “Nenes zvaigznes istabā” un citas Paula kompozīcijas no dažādiem daiļrades periodiem. Tās bigbendam aranžējis leģendārais 20. gadsimta latviešu džeza mūziķis Gunārs Rozenbergs un Kārlis Vanags, kurš allaž spējis ietērpt Maestro īpašo rokrakstu kopā ar džeza mūzikas skanējumu.

Latvijas Radio bigbenda mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags par  vienu no programmas opusiem – “Spēļu nakts Duntes krogā” teic šādi: ’’Koncertā pavisam jaunās skaņās būs iespējams dzirdēt Maestro vērienīgo darbu “Spēļu nakts Duntes krogā”, vokālās grupas Framest un Latvijas Radio bigbenda izpildījumā. Septiņdesmitajos gados komponētais darbs sastāv no vairākiem stilistiski atšķirīgiem posmiem, dinamisko džezroka skanējumu vietām nomaina svings, džeza valsis, fanks un pavisam akadēmisks skanējums, kas ir ļāvis instrumentācijā izmantot ļoti plašu krāsu paleti, sākot ar pavisam trauslu koka pūšaminstrumentu ansamblī, līdz skanīgam bigbenda tutti, kas lieliski paspilgtina vokālās partijas un izceļ skaņdarba dramaturģiju.’’

Koncerta norisi atbalsta Jūrmalas pilsētas dome un Valsts kultūrkapitāla fonds

Biļetes uz festivāla koncertiem pieejamas “Biļešu Paradīzes” tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv

Koncertu apmeklētājiem būs jāuzrāda sadarbspējīgs vakcinācijas vai Covid-19 izslimošanas sertifikāts, kā arī personu apliecinošs dokuments. Apmeklējot  koncertus jālieto mutes un deguna aizsegs.

Iepriekšējais rakstsParādās negaidītas ziņas par tautā populāro dziedātāju Ralfu Eilandu
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 11. janvāris