Kas gan vēl labāk piestāv svētku noskaņai par ābolu un kanēļa smaržu! Dziedātāja Aminata pievieno vēl citas gardas un aromātiskas sastāvdaļas un kopā ar Rimi Gardēdi Normundu Baranovski cep gardu ābolu pīrāgu savam basģitāristam Kristapam Ērglim.
Aminata atzīst, ka gatavo diezgan reti, tomēr viss atkarīgs no tā, cik daudz dziedātājai ir brīva laika un kāds ir garastāvoklis. Visbiežāk viņa izvēlas to, ko var pagatavot ātri un viegli, piemēram, ieliek krāsnī lasi, sparģeļus un kartupeļus un pagatavo dārzeņu salātus.
“Cenšos, lai ēdiens ir sabalansēts un veselīgs, bet lielākoties gatavoju parastu mājas ēdienu,” stāsta dziedātāja, kuras visu laiku mīļākie ēdieni ir steiks un grilēta dorada ar kartupeļiem un dārzeņiem. Arī iepērkas viņa atkarībā no situācijas – dažreiz pērk ēdienu vairākām dienām, citā reizē ledusskapis ir tukšs, un, lai ietaupītu laiku un enerģiju, viņa pasūta kaut ko gatavu. Ja rodas iedvesma un gribas pagatavot kaut ko konkrētu, dziedātāja dodas uz veikalu un nopērk nepieciešamos produktus, bet kopumā maltīšu plānošana uz priekšu nav viņas stiprā puse, atzīst Aminata.
“Draugiem un radiem gatavoju varbūt vienas, divas reizes gadā, svētkos. Vispār arī sev es gatavoju salīdzinoši reti, bet es plānoju laboties un gatavot biežāk,” ar smaidu bilst dziedātāja. Šoreiz dziedātāja gatavojas ciemos uzņemt savu basģitāristu Kristapu Ērgli, tāpēc cep kārdinošu, aromātisku ābolu pīrāgu.