Tuvākajās dienās kopējā ūdenslīmeņa tendence būs pazemināties vai svārstīties. Šonedēļ gaidāmi nokrišņi, iespējama arī negaisu veidošanās, vietām būs lietusgāzes. Lokāli nokrišņu ietekmē iespējama strauja ūdenslīmeņa paaugstināšanās upēs, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Sinoptiķi nākuši klajā ar jaunāko informāciju par gaidāmo turpmāk

Aizvadītajā diennaktī ūdenslīmenis Latvijas upēs pārsvarā turpināja svārstīties, bet dažās Daugavas, Gaujas, Lielupes baseinu upēs un Kurzemes upēs ūdenslīmenis paaugstinājās. Vēja ietekmē Rīgas līcī un Baltijas jūrā ietekošo upju lejtecēs ūdenslīmenis arī paaugstinājās.

Aizvadītajā diennaktī Daugavas augšteces posmā pie Suražas ūdenslīmenis svārstījās, posmā Vitebska-Ulla pazeminājās par 1…5 cm, posmā pie Polockas paaugstinājās par 5 cm, posmā pie Verhņedvinskas pazeminājās par 4 cm, posmā Piedruja-Jēkabpils pazeminājās par 2…6 cm.  Daugavas baseina upēs – Dubnas posmā Višķi-Sīļi, Rēzeknē pie Griškāniem, Aiviekstē pie Lubānas, Ogrē pie Lielpēčiem un Lielajā Juglā pie Zaķiem ūdenslīmenis paaugstinājās par 1…4 cm diennaktī. Citās Daugavas baseina upēs ūdenslīmenis svārstījās vai pazeminājās. Aizvadītajā diennaktī Gaujas posmā Velēna-Sigulda ūdenslīmenis pazeminājās par 1…10 cm diennaktī, bet pie Carnikavas paaugstinājās par 8 cm. Citās Gaujas baseina upēs – Palsā pie Vilkzemniekiem un Amatā pie Melturiem ūdenslīmenis paaugstinājās attiecīgi par 6 un 7 cm diennaktī, pārējās upēs ūdenslīmenis svārstījās ar tendenci pazemināties. Salacas baseina upēs ūdenslīmenis pazeminājās par 1…8 cm diennaktī vai svārstījās. Lielupes posmā Mežotne-Sloka ūdenslīmenis paaugstinājās par 4…10 cm diennaktī. Citās Lielupes baseina upēs ūdenslīmenis lielākoties svārstījās ar tendenci pazemināties, bet Misā pie Lielveisiem ūdenslīmenis paaugstinājās par 20 cm diennaktī. Ventas posmā Leckava-Kuldīga ūdenslīmenis paaugstinājās par 5…7 cm diennaktī. Citās Kurzemes upēs ūdenslīmenis lielākoties svārstījās vai paaugstinājās par 1…4 cm diennaktī, straujāk ūdenslīmenis paaugstinājās Bārtas posmā Skuodas-Dūkupji par 12…17 cm diennaktī.

Šorīt ūdens temperatūra Daugavā 20…21°C, Latgales upēs 17…22°C, Vidzemes upēs 16…23°C, Zemgales upēs 18…23°C, Kurzemes upēs 16…23°C, ezeros un ūdenskrātuvēs 18…23°C, bet Baltijas jūras un Rīgas līča piekrastē 13…21°C. Ūdens temperatūra vēsāka noēnotos upju posmos un vietās, kur ieplūst avoti. Ūdens temperatūrai ir izteikts arī diennakts ritms, siltāks ūdens saulainās un siltās dienās ir pēcpusdienā un vakarā. 

Maksimālā ūdens temperatūra vakardien vietām sasniedza 26°C. Nedēļas otrajā pusē laiks būs vēsāks, ūdens upēs atdzisīs.

Savukārt, ūdens temperatūra jūrā paliks siltāka, bet vietām, atkarībā no vēja virziena, varētu būt vēsāks ūdens. 

Ūdenstilpēs turpina attīstīties veģetācija, daudzviet ūdensaugi jau ir visā upes šķērsgriezumā, arī Daugavā vairākos posmos jau pie krasta ir ūdensaugi.

Daugavā šīs nedēļas otrajā pusē gaidāma noteces palielināšanās.

LVĢMC atgādina: ievēro drošību uz ūdens, nepeldies viens, nepārvērtē savus spēkus, kā arī uzmani bērnus ūdenstilpņu tuvumā!

Iepriekšējais rakstsPiektais Jānis viņas dzīvē. Saderinājusies šovu zvaigzne Agrita
Nākamais raksts“Ja pieķeros gatavošanai, tad no sirds!” – ar ko virtuvē pārsteidz populārā dziedātāja Diona Liepiņa?