Nedēļas beigās paliks siltāk, atsāksies ūdens iesilšana, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Sinoptiķiem jaunas vēstis par gaidāmo turpmāk

Aizvadītajā diennaktī ūdenslīmenis Latvijas upēs pārsvarā turpināja svārstīties ar tendenci pazemināties, bet atsevišķos upju posmos ūdenslīmenis paaugstinājās, vairāk Kurzemes upēs. 

Aizvadītajā diennaktī Daugavas augšteces posmā ūdenslīmenis svārstījās, posmā Ulla-Polocka paaugstinājās par 5…6 cm, posmā Verhņedvinska-Krāslava pazeminājās par 1…3 cm, posmā Daugavpils-Jēkabpils paaugstinājās par 1…2 cm diennaktī. Daugavas baseina upēs ūdenslīmenis lielākoties svārstījās vai pazeminājās, bet Indricā pie Brūnuļiem paaugstinājās par 12 cm diennaktī. Aizvadītajā diennaktī Gaujas augštecē ūdenslīmenis svārstījās, bet posmā Valmiera-Carnikava pazeminājās par 1…5 cm. Citās Gaujas baseina upēs ūdenslīmenis svārstījās vai pazeminājās par 1…3 cm, bet Tirzā pie Lejasciema paaugstinājās par 21 cm diennaktī. Salacas baseina upēs ūdenslīmenis lielākoties pazeminājās vai svārstījās, bet Rūjā pie Vilnīšiem paaugstinājās par 6 cm diennaktī. Lielupes posmā no Mežotnes līdz Jelgavai ūdenslīmenis paaugstinājās par 1…3 cm, bet posmā no Kalnciema līdz Slokai pazeminājās par 1…5 cm diennaktī. Lielupes baseina upēs ūdenslīmenis lielākoties svārstījās ± 3 cm robežās, bet Mēmelē pie Tabokines pazeminājās par 9 cm diennaktī. Kurzemes upēs ūdenslīmenis lielākoties svārstījās vai paaugstinājās par 1…7 cm diennaktī.

Šorīt ūdens temperatūra Daugavā 19…20°C, Latgales upēs 14…19°C, Vidzemes upēs 12…17°C, Zemgales upēs 15…21°C, Kurzemes upēs 14…20°C, ezeros un ūdenskrātuvēs 17…20°C, Baltijas jūras piekrastē 16…17°C un Rīgas līča piekrastē 6…18°C. Nedēļas beigās paliks siltāk, atsāksies ūdens iesilšana.

Ūdens temperatūras gaita un prognoze Mūsa Bauska 01.-25.06.2024.

Ūdenstilpēs turpina attīstīties veģetācija, daudzviet ūdensaugi jau ir visā upes šķērsgriezumā. Daugavā vairākos posmos jau pie krasta ir ūdensaugi, savukārt Daugavā pie Vaikuļāniem un pie Jēkabpils ūdensaugi pa visu teces šķērsgriezumu.

Seda Oleri 11.06.2024.

Šodien rietumdaļas upēs nokrišņu ietekmē ūdenslīmenis paaugstināsies vai svārstīsies ar tendenci paaugstināties. 

Ūdenslīmeņa gaita un prognoze Rīva Pieviķi  05.-25.06.2024.

Turpmākajās dienās vietām gaidāmi mēreni nokrišņi, lokāli iespējami stipri, upēs iespējamas ūdenslīmeņa svārstības ar tendenci paaugstināties vai ūdenslīmeņa paaugstināšanās.

Ūdenslīmeņa gaita un prognoze Rūja Vilnīši 05.-25.06.2024.

LVĢMC atgādina: ievēro drošību uz ūdens, nepeldies viens, nepārvērtē savus spēkus, kā arī uzmani bērnus ūdenstilpņu tuvumā!

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsBūtiska vēsts “Rimi” pircējiem Kurzemē un Zemgalē
Nākamais rakstsTavs horoskops jūnija mēnesim visām zodiaka zīmēm (2024)