Latvijas sabiedrisko mediju portālā lsm.lv LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis pastāstījis par laiku Lieldienās un pēc tām. Sinoptiķim Bricim ir jaunas ziņas par laiku pēc Lieldienām

Īsumā: svētdien, Pirmajās Lieldienās, temperatūra vietām pārsniegs 20 °C. Pirmo Lieldienu pēcpusdienā vietām iespējams vasarīgs pērkona negaiss. Nākamnedēļ kļūs aukstāks, ļoti iespējams, ka snigs.

Lieldienās mēs varētu sasniegt visu laiku siltākās marta dienas rekordu, jo tiek solīti +16…+21 grādi. Līdz šim siltākais bijis 1968. gada 30. martā Mērsragā (+20.8 grādi). Piekrastē gan būs kādu grādu vēsāks, bet pēcpusdienā lokālas pērkona lietusgāzes.

Arī Otrajās Lieldienās, pirmdien, visticamāk, saglabāsies gana silts laiks, bet pēc tam kļūs vēsāks. Tiesa, pēc vienas vai divām vēsākām dienām jau atkal gaidāms siltāks laiks. 

Kā stāsta Bricis, šīs, saprotams, nav siltākās Lieldienas, kādas bijušas. Tajos gados, kad svētki iekrīt aprīlī, fiksēti pat +27.9 grādi (2000. gada 24. aprīlis Rīgā, Otrās Lieldienas). Savukārt 2002. gada 30 martā fiksēti +15,4 grādi Jēkabpils apkārtnē. Toreiz šī bija Klusā sestdiena.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops lieliskai sestdienai, 30. martam
Nākamais rakstsPieci veidi, kā palīdzēt savai apkaimei un planētai