Kāds laiks būs šonedēļ un kas gaidāms marta izskaņā un aprīļa sākumā? Stāsta LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis.

Trešdien Latviju sasniegs neliels ciklons, gaisa temperatūrai nedaudz samazinoties, bet ceturtdien un piektdien laiks atkal būs ļoti silts, caurmērā +9…+14 grādi, piekrastē vēsāks. Nedēļas nogalē gan kļūs vēsāks – marta nogale un aprīļa sākums kopumā būs ar tādu kā aukstuma vilni, ja salīdzinām ar to silto laiku, pie kura jau sākam pierast.

Naktīs gaiss atdzisīs jau krietnāk zem nulles – ar to jārēķinās ne vien nogalē, bet arī nākamās nedēļas sākumā. Dienas siltākajās vietās gaiss iesils vien līdz +10 grādiem.

Ja šajā darba nedēļā laiks vēl būs sauss, brīvdienās jau parādīsies nelieli nokrišņi, bet marta pēdējās dienās un aprīļa sākumā nokrišņu būs vairāk. Protams, ka tas ir ļoti nepieciešams, jo marts līdz šim bijis ļoti sauss, norāda sinoptiķis. Lielākajā daļā Kurzemes nokrišņu šomēnes nav bijis vispār, citviet bijusi kāda lietus pile vai nedaudz slapja sniega. Līdz šim šis marts ir viens no sausākajiem novērojumu vēsturē.

Gaisa kvalitāte arī šonedēļ būs salīdzinoši slikta, kam nepalīdz arī kūlas ugunsgrēki un dažādu dārza atkritumu dedzināšana. Tāpat gaisā parādījušies putekšņi.

Iepriekšējais rakstsTavs HOROSKOPS veiksmīgam APRĪLIM
Nākamais rakstsKrievijas sāktā kara Ukrainā slavināšana Latvijā skumji beidzas kādam interneta darbonim