Zaļajai, pieneņu lapiņām līdzīgajai rukolai piemīt spēcīga, pikanta garša, pat neliels riekstu pēctonis. Ja esi iecienījusi šo zaļumu vai, iespējams, vēl nemaz neesi to nobaudījusi, piedāvājam 3 salātu receptes ar šo populāro un uzturvērtībām bagāto augu! Lai labi garšo!
SILTIE RUKOLAS un GARNEĻU SALĀTI AR TOMĀTIEM
Nepieciešams:
- 300 g tomātu;
- 6 ēd.k. ķiploku eļļas vai olīveļļās ar sakapātu ķiploku piedevu;
- 600 g notīrītu garneļu;
- ½ tases sausā baltvīna;
- 1 ēd.k. svaiga citrona sulas;
- ¼ tases sasmalcinātu pētersīļu;
- 2 pamatīgas saujas rukolas;
- Sāls un pipari pēc garšas.
Pagatavošana: tomātus noblanšē, noņem tiem mizu un sagriez. Pannā uzkarsē 3 ēd.k. eļļas, liec tajā garneles, kad tās sāk izdalīt sulu, pievieno vīnu. Kad garneles ir gatavas, izsmel tās, liec uz šķīvja un apslaki ar citrona sulu. Pannā atlikušo sulu reducē – novāri līdz puse ir iztvaikojusi, tad noņem no uguns un pievieno šķidrumam eļļu, pētersīļus, rukolu, tomātus un garneles, pēc garšas papildini ar garšvielām, visu labi samaisi un pasniedz.
RUKOLAS, FENHEĻA un APELSĪNU SALĀTI – CITRUSU MĒRCĒ
Nepieciešams:
Mērcei:
- ¼ tases svaigas apelsīnu sulas;
- 2 ēd.k. citronu sulas;
- 2 tējk. rīvētas apelsīna miziņas;
- 2 ēd.k. olīveļļas;
- 2 ēd.k. rapšu eļļas;
- 2 tējk. dižonas sinepju;
- ½ tējk. kaltēta estragona;
- 1 sakapāts sīpols;
- sāls un svaigi malti pipari pēc garšas;
Salātiem:
- 1 liels fenhelis;
- 3 lieli apelsīni;
- 3 tases rukolas.
Pagatavošana: lai pagatavotu mērci – mazā bļodā labi sajauc apelsīnu un citronu sulu, pievieno citrusa miziņu, olīvu un rapšu eļļu, sinepes, estragonu un sīpolu, kā arī sāli un piparus. Tad nomizo fenheli, pārgriez uz pusēm un sagriez garās strēmelītēs. Nomizo apelsīnus un atdali daiviņas no mizām, sagriez tās. Liec fenheli un rukolu lielā bļodā, pievieno pusi citrusu mērces un iecilā tajā. Pa virsu kārto apelsīnu šķēlītes un dāsni pārslaki ar atlikušo mērci un pasniedz.
ŠĶIŅĶA UN RUKOLAS SALĀTI AR GRANĀTĀBOLU SALSU
Nepieciešams:
- 1 liels sakapāts sīpols;
- 2 tējk. svaigas citrona sulas;
- ½ tase olīveļļas;
- 2 ēd.k. granātābolu sīrupa;
- 1 neliela granātābola sēklas;
- 2 ēd.k. sakapātu pētersīļu;
- ~ 250 g rukolas;
- ~170 g plāni sagriezta šķiņķa;
- ~250 g plānās šķēlēs sagriezta, sālīta ricotas siera
- sāls un svaigi malti melnie pipari;
Pagatavošana: vidējā bļodā sajauc sīpolus, citronu sulu un ~ ½ tējk. sāls – ļauj 5 minūtes iemarinēties. Tad pievieno granātābola sīrupu un olīveļļu. Iejauc augļa sēklas un pievieno pētersīļus un garšvielas. Uz liela šķīvja kārto rukolu, šķiņķi un sieru. Pirms pasniegšanas dāsni pārlej ar granātābolu salsu.
Vēl vienu recepti lasi iepriekš publicētajā: Ēd veselīgi! Rukolas salāti
Vai tev ir kādi iecienīti rukolas salāti? Padalies!