Jau piektdien, 24.maijā, visā valsts teritorijā tika izsludināts dzeltenais brīdinājums par karstumu, valsts austrumu un centrālajos rajonos arī par paaugstinātu ugunsbīstamību mežos. Karstais laiks saglabāsies visas jaunās darba nedēļas garumā, nedēļas pirmajā pusē dažviet termometra stabiņš pakāpsies līdz pat +30° atzīmei. Palaikam uzlīs – nedēļas pirmajās dienās nokrišņi lielākoties saglabāsies dažviet valsts austrumu un centrālajos rajonos, bet jau nedēļas otrajā pusē tie gaidāmi plašākā teritorijā. Arī jaunnedēļ vietām veidosies pērkona negaisa mākoņi, kas dažviet nesīs krasas vēja brāzmas, lietusgāzes, lokāli, iespējams, arī krusu. Zināms, kad laiks kļūs kaut nedaudz vēsāks – prognozes 7 dienām!

Jāņem vērā, ka turpmākajās dienās UV indekss dienas vidū sasniegs vidēju līmeni – aicinām būt piesardzīgiem, kā arī ilgstoši neuzturēties tiešos saules staros!

Jaunās nedēļas sākumā virs Latvijas joprojām saglabāsies augsts atmosfēras spiediens un siltā gaisa masa, kas nozīmē – debesīs palaikam redzēsim sauli, kā arī gaisa temperatūra saglabāsies augsta. Veidosies gubu mākoņi, kas, pirmdien galvenokārt valsts austrumos, otrdien arī centrālajos rajonos, nesīs lietu, vietām arī pērkona negaisu. Pērkona negaisa mākoņi var atnest ne tikai brāzmainu vēju, kas var sasniegt līdz pat 17 m/s, un stipru lietusgāzi, bet arī krusu! Šādi laikapstākļi pārsvarā būs novērojami pēcpusdienā, kad gaiss jau ir iesilis. Saglabājoties lēnam vējam, nakts laikā gaisa temperatūra nebūs zemāka par +11…+16°, savukārt diennakts gaišajās stundās lielākajā valsts daļā termometra stabiņš pakāpsies līdz +25…+30°, tikai piekrastē būs par pāris grādiem vēsāk.

Atkal pazeminoties atmosfēras spiedienam, kā nedēļas vidū, tā arī jūnija pirmajās dienās mākoņu debesīs būs vairāk, lietu varēsim sagaidīt jau daudzviet – nokrišņi galvenokārt būs novērojami diennakts gaišajās stundās. Par spīti lietum, laiks saglabāsies vasarīgi silts – nakts stundās termometra stabiņš nenoslīdēs zem +12° atzīmes, atsevišķās naktīs pat zem +15°. Dienās gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga kā līdz šim. Vienīgi pašā nedēļas izskaņā iespējama pakāpeniska vēsākas gaisa masas ieplūšana, kā rezultātā dienās daudzviet gaisa temperatūra pieturētos +20…+25° robežās.

Saglabājoties karstam laikam, kļūst aktuāla ugunsbīstamība un sausums, tādēļ aicinām ikvienu sekot aktuālajiem brīdinājumiem lapā: https://bridinajumi.meteo.lv/.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsBūs vairāk nokrišņu, bet karstums nemazināsies
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 27. maijs