Vasarā visa dzīve pārceļas uz dārzu. Ārā gatavota maltīte ar savu īpašo smaržu un garšu ir neatkārtojams piedzīvojums gan bērniem, gan pieaugušajiem. Tādēļ ir vērts izmantot ikvienu silto dienu, lai savus mīļos iepriecinātu ar ko neparastu. 

 

“Jēra burgeri ir lieliskas pārmaiņas pēc tradicionālajiem liellopu gaļas burgeriem, turklāt pikantā marināde piešķirs tiem īstu marokāņu garšu,” kārdina atraktīvais britu pavārs Džeimijs Olivers.

 

Olivers ir pārliecināts, ka ārā var pagatavot jebko, sākot no vienkāršiem ēdieniem līdz pat ekskluzīvām restorānu delikatesēm. To pavārs atklās arī stundu ilgajā speciālizlaidumā “Džeimijs gatavo vasarā”, kas televīzijas kanālā “FOX Life” būs skatāms svētdien, 6.augustā.

 

Sastāvdaļas gaļas burgeram

600 g kvalitatīva jēra pleca, samalts

olīveļļa

6 mīkstas burgeru maizītes, sagrieztas uz pusēm

6 pilnas ēdamkarotes dabīgā jogurta

1 pilna ēdamkarote harisas mērces (var aizvietot ar čili mērci)

1 citrona sula

extra virgin olīveļļa

sauja svaigu piparmētras lapu

 

Sastāvdaļas garšvielu maisījumam

1 tējkarote jūras sāls

1 tējkarote melno piparu

½ tējkarotes ķimeņu sēklu

1 tējkarote samalta koriandra

1 tējkarote masalas mērces

1-2 tējkarotes kūpinātas saldās paprikas

 

Sastāvdaļas salātiem

1 galviņa salātu, nomazgāti un nožāvēti

½ buntīte svaigu piparmētru, saplucinātas lapas

1 sauja ēdamu ziedu, pēc vēlēšanās

citrona sula

extra virgin olīveļļa

½ granātābola

 

Pagatavošana

Lai sagatavotu garšvielu maisījumu, saber visas sastāvdaļas piestā un jauc, līdz tās ir vienmērīgi samaisījušās.

 

Malto jēra gaļu sadaļa sešās daļās. Katru daļu vispirms saveļ bumbiņā, pēc tam izveido apmēram 1,5 centimetrus biezu burgeru – plācenīti. Pārklāj ar daļu garšvielu maisījuma, pēc tam apslacina ar olīveļļu. Cep uz restēm vai bārbekjū pannā sešas līdz septiņas minūtes no katras puses vai arī tik ilgi, cik patīk. Neuztraucies, ja burgers izskatās apdedzis, tās ir tikai garšvielas, karamelizējušies jēra tauki un dūmi. Kad gaļa ir gandrīz gatavi, turpat uz restēm vai barbekjū apgrauzdējiet maizītes.

 

Bļodā ielej jogurtu un lielu karoti harisas mērces. Izspiež maza citruna sulu, tad kārtīgi iemaisa harisu jogurtā un apslaka ar Extra virgin olīveļļu.

 

Ar sagatavoto jogurtu apziež grauzdētās maizītes, uzliek burgeri, piespiež maizītei. Pievieno vēl mazliet jogurta, uzliek dažas piparmētru lapas, izspiež atlikušo citrona sulu un pabeidz burgeru.

 

Salātu lapas, piparmētras un ēdamos ziedus saliek traukā, aizdara ar citrona sulu un Extra virgin olīveļļu; lai piešķirtu nedaudz salduma, pārkaisa ar granātābola sēkliņām.

 

Sabiedrība

AP

Aculiecinieki Ķekavas pusē palīdz aizturēt “Volvo” šoferi 5,5 promiļu reibumā

  Vakar Valsts policijas likumsargi saņēma aculiecinieka zvanu par kādu šoferi Ķekavas novadā, kurš, iespējams, sēdies...
photocase.com

Policija atklāj nepatīkamu patiesību par Saulkrastu pusē notikušo traģēdiju

  Policija diemžēl ik dienu aiztur kādu šoferi, kurš apzināti sēdies pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā....

Apsveicam! Princis Harijs un Megana Mārkla ir sava pirmdzimtā gaidībās

Šodien klajā tika laistas brīnišķīgas ziņas – Lielbritānijas karaliskajā ģimenē ienāks vēl viens mazulis. Saseksas...

Horoskopi un Testi

Tavs horoskops veiksmīgai dienai – 16. oktobris

Šodien būs iespējams uz dažādām lietām un problēmām paraudzīties no cita skata punkta. Iespējams, varēsi...

Tavs horoskops veiksmīgai nedēļai: 15. – 21. oktobris

Rudens krietni papurinājis no kokiem lapas. Bet kā zvaigznes šonedēļ nolēmušas sapurināt ikvienu no mums?...

Tavs horoskops veiksmīgai dienai – 15. oktobris

Planētu mijiedarbības dēļ šodien var būt nedaudz apgrūtināta loģiskā domāšana, savu ideju un domu izskaidrošana...

Mājai un Dārzam

Zināms, kad beigsies atvasara un laiks kļūs izteikti rudenīgs

  Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi stāsta par turpmākajās dienās gaidāmo laiku. No trešdienas laika apstākļus...
Foto:Flickr.com/Michael Gil/CC

Laika prognoze 7 dienām – vai varēsim izbaudīt zelta rudeni?

  Nedēļas nogalē un nākošās darba nedēļas sākumā laika apstākļus Latvijā noteiks spēcīgs un plašs anticiklons,...

Brīdina par šorīt gaidāmo laiku

  Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina par laiku ceturtdienas rītā. 11.10.2018. nakts otrajā pusē atsevišķos...