Arbūzi, vīnogas un zemenes – gardi. Bet vai zināji, ka šīs trīs ogas (jā, arī arbūzs skaitās – oga) var būt kā galvenās sastāvdaļas, lai pagatavotu gardus un vasarīgus salātus? Izmēģini!

 

ARBŪZU SALĀTI

arbuzu_salati

Nepieciešams:

  • 3 tases aptuveni 3 – 5 cm kubiciņos sagriezta arbūza gabaliņu;
  • 1 tase sadrupināta Fetas siera;
  • svaigi, rupji malti melnie pipari;
  • pus tējkarote sarkano piparu pārsliņu.

 

Pagatavošana:

Lielā bļodā sajauc arbūzus, sieru un melnos poparus (pēc garšas), ja ir vēlme, pieliec sarkano piparu pārsliņas. Pasniedz nekavējoties!

 

VĪNOGU SALĀTI

vinogu_salati

Nepieciešams:

  • 900 g zaļo vīnogu;
  • 900 g sarkano vīnogu;
  • ~ 220 g skābā krējuma;
  • 200 – 250 g Filadelfijas siera;
  • 1/2 tase cukura;
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta.

Virsai:

  • Brūnais cukurs (pēc vēlmes, bet ne vairāk kā 1 tase);
  • smalcināti pekanrieksti.

 

Pagatavošana:

Nomazgā vīnogas un atdali tās no kātiņiem, un sagriez uz pusēm. Bļodā sajauc krējumu, sieru, cukuru un vaniļu (šoreiz vsilabāk to darīt ar rokām) līdz visas sastāvdaļas kārtīgi samaisījušās un iejauc masā vīnogas. Sajauc brūno cukuru ar pekanriekstiem un uzber pa virsu sajauktajiem salātiem. Dekorācijai vari uzlikt arī vēl kādu vīnogu.

 

ZEMEŅU SALĀTI

zemenu_salati

Nepieciešams:

  • 500 g spinātu (vislabāk, ja tās ir lapas bez kātiņiem);
  • 500 – 600 g šķēlītēs sagrieztu zemeņu;
  • pus tase apgrauzdētu pekanriekstu.

Mērcei:

  • 1/3 tases aveņu sarkanvīna etiķa;
  • 1/2 tase cukura;
  • 1 tējkarote sauso sinepju;
  • 3/4 tases augu eļļas;
  • 2 tējkarotes magoņu sēklu.

Pagatavošana:

Sajauc un kārtīgi izmaisi mērcei domātās sastāvdaļas. Pārlej mērci zemenēm, kas samaisītas ar spinātu lapām (ja tās ir lielas, nedaudz saplucini vai sagriez), pieber pekanriekstus. Var nedaudz apmaisīt (pavisam viegli – iecilājot). Dekorē ar dažām zemeņu šķēlītēm. Pasedz nekavējoties!

 

Lai labi garšo!

Iepriekšējais rakstsKā ūdens ietekmē sejas ādu?
Nākamais raksts10 spoku apsēstākās vietas pasaulē