Ja ledusskapja stūrī pēc gada īsākas nakts skumji kalst Jāņa bērnu sanestie siera kalni,  nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju –  liec tos lietā un pagatavo Jāņu siera kēksiņus jeb mafinus. Pāri palikušā Jāņu siera kēksiņi

Jāņu siera kēksiņi (Gatavošanas laiks 30-40min)

 

Sastāvdaļas

1 ola

6 ēdamk. olīveļļas vai citas augu eļļas

3 caur ķiplokspiedi izspiestas ķiploka daiviņas

240 g kviešu miltu

1 1/2 tējk. cepamā pulvera

1 tējk. sodas

300 ml paniņu

1/2 tējk. sāls

1/2 tējk. svaigi maltu melno piparu

200 g rīvēta Jāņu siera

2 ēdamk. sakapātu diļļu vai pētersīļu

 

Pagatavošana

  • Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu karstumam.
  • Uz pannas divās ēdamkarotēs eļļas nedaudz apcep ķiplokus.
  • Sajauc olu ar aptuveni 4 ēdamkarotēm eļļas.
  • Pievieno olām paniņas, miltus, cepamo pulveri, sāli un piparus.
  • Visu apmaisa, bet nesakul līdz viendabīgai mīklai.
  • Pievieno masai sieru, daļai mīklas pievieno dilles vai pētersīļus, atkal viegli sajauc. (Šai mīklai ir vēlams, lai ir kunkuļi!)
  • Lej mīklu pa cepamformām, apsmērē kēksiņu virsu ar ķiploku eļļu un cep cepeškrāsnī 13-16 min, gatavību pārbaudot ar kociņu.

     

    Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

FOTO: Viktorija Kožemjakina

Iepriekšējais rakstsDiemžēl pēc Līgo svētkiem izskan ļoti skumjas vēstis
Nākamais rakstspapildināta – Šausmīgā avārijā uz Liepājas šosejas trīs mirušie; satiksme pilnībā bloķēta