Jau šajās brīvdienās vari izmēģināt iepriecināt sevi un savus mīļos ar gardu Cepumu – zemeņu torti. Šī kūka tev atgādinās par vasaru, ļaujot sagaršot pat tās garšu!

 

Recepti iesūtījusi BrīvBrīdis.lv lasītāja Līga Elmere.

 

Nepieciešams:

  • 1 paciņa klasisko Selgas cepumu;
  • 180g sviesta;
  • 200ml saldā krējuma;
  • 360g biezpiena;
  • 700g zemenes (pildījumam un dekorēšanai);
  • 30g želatīna;
  • 300g cukura;
  • 2paciņas želejas tortēm ar zemeņu garšu.

 

Pagatavošana:

Želatīnu uzbriedina. Selgas cepumus sadrupina, pievieno izkausētu sviestu un samīca viendabīgā masā. Tortes formu izklāj ar cepamo papīru, virs tā liek  cepumu-sviesta masu. Tad tortes formu liek uz pusstundiņu ledusskapī.

 

200g zemenes nomazgā, sagriež 4 daļās, pārber ar cukuru (lai atsulojas nedaudz). Biezpienu izberž caur sietu, pievieno vēl 100 g cukura. Saputo saldo krējumu ar atlikušo cukuru putukrējumā. Putukrējumam pievieno zemenes, izkausētu-atdzesētu želatīnu, biezpienu un visu ar mikseri sablenderē viendabīgā masā. Krēmu liek tortes formā un tad ledusskapī uz 3 stundām.

 

Dekorēšanai paredzētās zemenes nomazgā, pārgriež uz pusēm un kārto dekoratīvi uz krēma. Uzvāra želeju, to atdzesē un pārklāj tortes virsmu. Gatavo torti liek ledusskapī uz 2 stundām, lai viss pilnīgi sastingst.

 73_a61d512c5386916cf43953fbad2dc1a4_3

Lai labi garšo!

Iepriekšējais raksts7 pazīmes, ka jūsu attiecībām pienākušas beigas
Nākamais rakstsVai kafijas dzeršana var uzlabot veselību?