Jau šajās brīvdienās vari izmēģināt iepriecināt sevi un savus mīļos ar gardu Cepumu – zemeņu torti. Šī kūka tev atgādinās par vasaru, ļaujot sagaršot pat tās garšu!
Recepti iesūtījusi BrīvBrīdis.lv lasītāja Līga Elmere.
Nepieciešams:
- 1 paciņa klasisko Selgas cepumu;
- 180g sviesta;
- 200ml saldā krējuma;
- 360g biezpiena;
- 700g zemenes (pildījumam un dekorēšanai);
- 30g želatīna;
- 300g cukura;
- 2paciņas želejas tortēm ar zemeņu garšu.
Pagatavošana:
Želatīnu uzbriedina. Selgas cepumus sadrupina, pievieno izkausētu sviestu un samīca viendabīgā masā. Tortes formu izklāj ar cepamo papīru, virs tā liek cepumu-sviesta masu. Tad tortes formu liek uz pusstundiņu ledusskapī.
200g zemenes nomazgā, sagriež 4 daļās, pārber ar cukuru (lai atsulojas nedaudz). Biezpienu izberž caur sietu, pievieno vēl 100 g cukura. Saputo saldo krējumu ar atlikušo cukuru putukrējumā. Putukrējumam pievieno zemenes, izkausētu-atdzesētu želatīnu, biezpienu un visu ar mikseri sablenderē viendabīgā masā. Krēmu liek tortes formā un tad ledusskapī uz 3 stundām.
Dekorēšanai paredzētās zemenes nomazgā, pārgriež uz pusēm un kārto dekoratīvi uz krēma. Uzvāra želeju, to atdzesē un pārklāj tortes virsmu. Gatavo torti liek ledusskapī uz 2 stundām, lai viss pilnīgi sastingst.
Lai labi garšo!