Saldskābās garšas cienītājiem piedāvājam recepti vistai pikantā ananasu mērcē.
Recepti iesūtīja BrīvBrīdis.lv lasītāja Ilze Bērziņa.
Nepieciešams:
- 500 g kubiņos sagrieztas vistas (fileja vai atkaulota gaļa);
- 1 olas baltums;
- 2 ēd.k. kukurūzas cietes (vai kartupeļu miltu);
- 2 ēd.k. miltu;
- 1/4 tējk. sāls un piparu;
- ~ 100 ml vistas buljona;
- ~ 75 ml ūdens;
- 3 ēd.k. kečupa;
- 1 ēd.k. sojas mērces;
- 1 ēd.k. rīsu etiķa;
- 2 ēd.k. sakapāta ingvera;
- 1 tējk. brūnā cukura;
- eļļa;
- kubiņos sagriezta 1 sarkana un 1 zaļa paprika;
- 1 kubiņos sagriezts sīpols;
- ~ 250 ml nosusinātu, kubiņos sagrieztu, konservētu ananasu;
- rīsi pasniegšanai.
Pagatavošana:
Liec vistu lielā bļodā, pievieno olas baltumu, kukurūzas cieti, miltus, sāli un piparus.
Gaļu apviļā visās sastāvdaļās, ļauj tai 10 minūtes atpūsties. Pēc tam pārliec mazākā bļodiņā, taču to, kurā gaļa bija nemazgā.
Lielajā bļodiņā sajauc buljonu, ūdeni, kečupu, sojas mērci, etiķi, ingveru un cukuru. Ar putojamo slotiņu rūpīgi sakul visas mērces sastāvdaļas kopā.
Pannā (ieteicams vokpannā) vidējā temperatūrā uzsildi eļļu, liec apcepties vistu, līdz tā kļūst zeltaina un kraukšķīga – vidēji 3 minūtes no abām pusēm. Pārliec gabaliņus uz šķīvja. Nolej lieko eļļu.
Uz pannas liec sīpolus, ingveru, papriku un dažas minūtes apcep, taču lai dārzeņi nezaudē kraukšķīgo struktūru.
Pievieno vistu, ananasus un mērci.
Maisot apcep līdz mērce sabiezē un pārklāj vistas gabaliņus.
Labu apetīti!