Kā ik gadu, portāls BrīvBrīdis.lv apkopo ziņas par aizvadīto 12 mēnešu laikā aizgājušajiem cilvēkiem, kuri ir sabiedrībā pazīstami – aktieri, mākslinieki, mūziķi, politiķi un sabiedriskie darbinieki, kuru vārdi lielākajai daļai ļaužu nav sveši. Uzreiz jāsaka, ka 2021. gadā kaulainā ar savu izkapti pļāvusi īpaši nežēlīgi, piepalīdzot arī Covid-19 pandēmijai.

Pati nesenākā sēru vēsts saņemta vien 27. decembrī, kad no mums uz visiem laikiem atvadījies mūziķis Oļegs Andrejevs (1962-2021) jeb Alex – “Opus Pro” līderis un pazīstamās dziedātājas Aijas Andrejevas tēvs. Kā norāda piederīgie – no rīta viņš vairs nav pamodies. Vēl nupat aizvadīti kopīgi Ziemassvētki, saviem sekotājiem atklāja Aija.

Savukārt 17. jūnijā no mums šķīrās dziesminieks Gunārs Meijers (1958-2021), kura dzīve aprāvās naktī, mājupceļā no futbola skatīšanās pie kaimiņa.

“Ir ļoti, ļoti smagi.” Dziesminieka Meijera atraitne pastāsta par vīra pēdējo dzīves dienu

Skatuve zaudējusi arī virkni citu ievērojamu mākslinieku. Gada sākumā, 13. janvārī, mūžībā devās Nacionālā teātra leģenda Astrīda Kairiša, kuras veselību pēdējos gados krietni sašķobīja bijušā vīra un vēlāk arī mīļotā dēla nāve. Kairišas kolēģi pēcāk atzina – lielas sāpes cietušajai aktrisei nāve nākusi kā atpestījums.

Rudens bija īpaši nežēlīgs, atņemot gan aktieri un TV raidījumu vadītāju Gunti Skrastiņu (1954-2021), kurš cīņu ar smagu slimību zaudēja 11. oktobrī, gan komponistu Mārtiņu Braunu (1951-2021), kurš papildus citām veselības likstām ārstniecības iestādē inficējās ar Covid-19.

Oktobra pašās beigās uzzinājām arī par aktiera un filmas “Dvēseļu putenis” militārā konsultanta Ziedoņa Ločmeļa (1961-2021) nāvi.

Gunta Skrastiņa atraitne pirmo reizi atklāti runā par smago vīra zaudējumu

Draugi atklājuši komponista Brauna pēdējo vēlēšanos un asi komentē baumas par nāves iemeslu

Sporta līdzjutējus vasaras vidū satrieca ziņas no ASV, kur traģiski dzīvību zaudēja mūsu hokeja zvaigzne Matīss Edmunds Kivlenieks (1996-2021), kurš tikai pusotru mēnesi iepriekš Rīgā bija palīdzēja valstsvienībai pasaules čempionātā pirmo reizi uzveikt Kanādu (2:0). Traģēdija notika NHL komandas Kolumbusas “Blue Jackets” vārtsargu trenera Menija Legasī meitas kāzu svinībās viņa mājās Detroitas pievārtē, kur Matīsam krūtīs trāpīja kāda nomaldījusies salūta raķete. Notikuma vietā atradās arī Matīsa komandas biedrs un tuvs draugs Elvis Merzļikins, kurš pēcāk dzimušajam dēlam kā otro vārdu deva “Matīss”.

Šovu fanus septembra beigās pārsteidza sēru vēsts no Balvu puses – miris vairākos TV šovos redzētais Gunārs Sārtaputns (1961-2021), kurš allaž aizrāva ar atraktīvu uzvedību un bija raidījumu veidotāju un skatītāju iemīļots tēls.

Lāčplēša dienā Latvija saņēma pēkšņu ziņu par bijušā ģenerālprokurora, bet pēdējos gados – Satversmes Aizsardzības biroja vadītāja Jāņa Maizīša (1961-2021) nāvi. Viņš šogad bija piedzīvojis vairākas operācijas un diemžēl pēcāk cīņa ar veselības likstām tika zaudēta.

Neilgi pirms tam, 20. oktobrī, cīņu ar Covid-19 slimnīcā neizturēja ilggadējais Centrālās vēlēšanu komisijas vadītājs Arnis Cimdars (1962-2021), kurš nu bija iesaistījies politikā partijas “Latvija pirmajā vietā” rindās.

Pēc smagas slimības 66 gadu vecumā 14. martā nomira arī bijušais politiķis un kādreizējais izglītības un zinātnes ministrs Māris Grīnblats (1955-2021).

Aizvadītajā gadā zaudējām arī divus aktīvus Saeimas deputātus. Jūnija sākumā mūžībā devās Inese Ikstena (1968-2021), bet oktobra vidū – Ojārs Ēriks Kalniņš (1942-2021), kurš tikai dažas stundas iepriekš bija ticies ar jaunievēlēto Igaunijas prezidentu.

Un vēl daudzi, daudzi citi… Visdziļākā līdzjūtība ikvienam tautietim, kurš 2021. gadā zaudēja tuvinieku, draugu vai citu mīļu un sirdij tuvu cilvēku…

Iepriekšējais raksts70 gadi uz Dailes teātra skatuves! Vecākais spēlējošais aktieris darbu pat nedomā pamest – VIDEO
Nākamais raksts2022. gads sācies ar vairākiem visai nepatīkamiem notikumiem