Parādījušās ziņas, ka princis Harijs par karalienes Elizabetes II nāvi uzzinājis no medijiem. Tiesa, pils apgalvo, ka Harijam nelāgā vēsts paziņota, kamēr viņš bijis ceļā uz Skotiju, vēsta britu mediji.

Jau iepriekš tika vēstīts, ka Saseksas hercogs bija noīrējis privāto lidmašīnu par aptuveni 30 000 mārciņām (~34 000 eiro),  lai tā viņu nogādātu Skotijā, izmisīgi cenšoties satikt karalieni pirms viņas nāves.

38 gadus vecais vīrietis kopā ar sievu Meganu Mārklu bija bijis Apvienotajā Karalistē labdarības tūrē, kad tika paziņots, ka 96 gadus vecās karalienes ārsti ļoti raizējas par Viņas Majestātes veselību. Paziņojums tika sniegts ceturtdien, 8. septembrī, pulksten 12:32 (14:32 pēc Latvijas laika), un todien visi tuvākie ģimenes locekļi steigšus devās uz Balmoralu, lai apraudzītu karalieni.

Tomēr sanāca tā, ka, kamēr karalis Čārlzs un viņa māsa Anne bija Balmoralā un varēja būt kopā ar karalieni, viņu brāļi prinči Endrjū un Edvards kopā ar Čārlza vecāko dēlu princi Viljamu ieradās pārāk vēlu pēc nolaišanās Skotijā pulksten 15:50 (17:50 pēc Latvijas laika).

Un “The Telegraph” kopš tā laika ir apgalvojis, ka, lai gan Harija tēvs Čārlzs mēģināja piezvanīt dēlam, lai padalītos ar traģiskajām ziņām, sazvanīt Hariju viņam neizdevās. Tā vietā tika apgalvots, ka princis Harijs tiešsaistē izlasīja jaunāko mediju paziņojumu, pirms viņš varēja aprunāties un dzirdēt šo vēsti no sava 73 gadus vecā tēva.

Karaļa pārstāvis noraidīja šādu notikumu gaitu, atkārtoti izdodot paziņojumu, ka: “Sabiedrība tika informēta tikai pēc tam, kad bija informēts katrs ģimenes loceklis.”

Harijs bija ieradies Skotijā ap pulksten 18:35 (20:35 pēc Latvijas laika) – piecas minūtes pēc tam, kad Bekingemas pils apstiprināja karalienes nāvi un izdeva paziņojumu sabiedrībai.

Un viņš bija pirmais karaliskās ģimenes loceklis, kurš nākamajā rītā pameta Skotijas īpašumu.

Tas notika pēc tam, kad Saseksas hercogpāris bija apstiprinājis, ka gan Harijs, gan Megana skumjajā  dienā dosies uz Skotiju, lai būtu kopā ar karalieni – taču vēlāk tika noskaidrots, ka hercogs ceļos viens. Arī Keita Midltone arī bija palikusi Londonā, kamēr princis Viljams devās uz Aberdīnu. Pēc tam nāca klajā arī patiesais iemesls, kādēļ Megana nebija devusies līdzi vīram

Bekingemas pils jau iepriekš ir centusies atspēkot ziņas, ka princis Harijs par vecmāmiņas nāvi nav ticis informēts personīgi. Lai gan tiek ziņots, ka pirmie tika informēti citi ģimenes locekļi, ir saprotams, ka ar Saseksas hercogu kādu laiku nebija iespējams sazināties, jo viņš bija lidojumā uz Skotiju.

Karalienes nāves dienā izmisušais Harijs bija redzams izejam no lidostas ar noliektu galvu un ar automašīnu devās ceļā no lidostas uz Balmorālu. Fotogrāfijās Harija sejas izteiksmēs redzamas viņa emocijas, kad viņš atgriezās vietā, kur savulaik uzzināja par savas mātes nāvi, un tikko bija uzzinājis par vecmāmiņas nāvi.

Nākamās dienas rītā Harijs devās prom no Balmoralas, lidojot uz Hītrovu un tad atgriežoties pie sievas Meganas Frogmoras kotedžā, Vindzorā. Tomēr bērēs viņi abi kopā ar ģimeni piedalījās kopā ar pārējo karalisko ģimeni.

Pēc vēsturiskā dievkalpojuma karaliene tika guldīta mūža mierā Vindzorā līdzās saviem vecākiem un mūža mīlestībai – viņas vīram princim Filipam.

Iepriekšējais rakstsMagone piedzīvojusi lielu sarūgtinājumu – kas īsti notika?
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 3. oktobris