Vai esat baudījuši vistas salātus ar kivi, persikiem vai mandarīniem? Uzziniet, kā ātri un vienkārši pagatavot – neierastas šīs gaļas salātu variācijas!

 

VISTAS GAĻAS SALĀTI ar APELSĪNIEM, VĪNOGĀM un ĀBOLIEM  

Nepieciešams:

  • 200 g vārītas vistas gaļas;
  • 200 g apelsīnu;
  • 150 g vīnogu;
  • 150 g ābolu;
  • 125 g majonēzes (vislabāk paštaisītas!);
  • 10 g citrona sulas;
  • 20 g cukura;
  • sāls un svaigi malti melnie pipari;
  • pētersīļi dekorēšanai.

Pagatavošana: vistas gaļu un nomizotus augļus sagriež kubiņos, vīnogas pārgriež uz pusēm. Majonēzi sajauc ar cukuru, citrona sulu, sāli un pipariem pēc garšas. Sagatavotos produktus sajauc ar majonēzi un liek traukā, rotā ar augļiem un pētersīļiem.

 

VISTAS GAĻAS SALĀTI ar KIVI un GREIPFRŪTU

Nepieciešams:

  • 500 g vistas filejas;
  • 3 kivi;
  • 2 greipfrūti;
  • 8 ēd.k. augu eļļās;
  • 1 ola;
  • 2 ēd.k. apelsīnu sulas;
  • 3 ēd.k. jogurta;
  • 1 ēd.k. smalki sagrieztu zaļo lociņu;
  • sāls un svaigi malti melnie pipari.

 

Pagatavošana: apceptu vistas fileju sagriež šķēlītēs. Greipfrūtu nomizo, sadala daiviņās no kurām novelk plēvītes. Kivi nomizo, pārgriež gareniski uz pusēm un pēc tam šķēlītēs. Pārsit olu un atdala dzeltenumu, kuru sakuļ ar apelsīnu sulu, sāli, pipariem, pamazām putojot pievieno augu eļļu, līdz izveidojas viendabīga un bieza masa. Šai masai pievieno jogurtu, lociņus un rūpīgi sajauc. Vistas filejas, kivi un greipfrūta gabaliņus pārlej ar mērci un pasniedz.

 

VISTAS GAĻAS SALĀTI ar RĪSIEM, MANDARĪNIEM un ŽĀVĒTĀM PLŪMĒM

Nepieciešams:

  • 40 g vistas gaļas;
  • 30 g mandarīnu;
  • 20 g majonēzes (vislabāk paštaisītas);
  • 20 g rīsu;
  • 20 g ābolu;
  • 20 g svaigu gurķu;
  • 20 g svaigu tomātu;
  • 20 g žāvētu, melno plūmju;
  • salātu lapas;
  • zaļumi.

Pagatavošana: vārītu vistas gaļu sagriež pretēji gaļas šķiedrām platās plāksnītēs. Rīsus novāra un atdzesē. Ābolus nomizo un sagriež salmiņos. Gurķus sagriež salmiņos, tomātus – šķēlītēs. Mandarīnus notīra un sadala daiviņās, melnās plūmes uzbriedina siltā ūdenī, izņem kauliņus. Gurķus, tomātus, ābolus un rīsus sajauc ar majonēzi, liek traukā uz salātu lapām rotā ar vistas gaļas plāksnītēm, mandarīnu daiviņām, melnajām plūmēm un zaļumiem.

 

KŪPINĀTAS VISTAS SALĀTI ar SĒNĒM, PUPIŅU ASNIEM un SKĀBAJIEM ĶIRŠIEM

Nepieciešams:

Salātiem

  • 200 g vistas krūtiņas bez kauliem;
  • 2 konservēta ananasa šķēles;
  • 200 g konservētu sēņu;
  • 100 g konservētu pupiņu asnu;
  • salātu lapas dekoram.

Mērcei

  • 200 ml jogurta;
  • 2 ēd.k. majonēzes (vislabāk paštaisītas);
  • ½ tējk. karija;
  • šķipsna cukura;
  • sāls un svaigi malti melnie pipari;
  • 1 ēd.k. apgrauzdētu, sālītu lazdu riekstu;
  • 10 – 12 skābu konservētu ķiršu bez kauliņiem.

 

Pagatavošana:

Sagriež kubveida gabaliņos vistas gaļu un ananāsu, ieliek salātu traukā. Nokāš un sagriež sēnes, nokāš pupiņu asnus un pieliek salātiem. Sajauc majonēzi ar jogurtu, citrona sulu, kariju un cukuru līdz veidojas viendabīga masa. Tad pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pārlej salātus un 1 stundu atdzesē. Salātus izliek uz šķīvja uz salātu lapām. Rotā ar sālītajiem riekstiem un ķiršiem.

 

VISTAS GAĻAS SALĀTI ar ĀBOLIEM un PERSIKIEM

Nepieciešams:

Pagatavošana: smalki sakapā vistas gaļu. Ābolus un persikus nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Visus produktus sajauc ar majonēzi, pievieno sāli. Rotā ar smalki sakapātiem diļļu zaļumiem.

 

VISTAS SALĀTI ITĀLIEŠU GAUMĒ

Nepieciešams:

  • 300 g vārītas vistas gaļas;
  • 2 – 3 burkāni;
  • neliela selerijas sakne;
  • 10 palieli šampinjoni;
  • 1 – 2 svaigi tomāti;
  • 50 g žāvētas desas;
  • ½ glāzes majonēzes (vislabāk paštaisītas);
  • 2 – 3 cieti vārītas olas;
  • ½ kg makaronu;
  • citrona sula;
  • svaigi malti melnie pipari;
  • 2 ēd.k. augu vai olīveļļas;
  • 3 – 4 ēd.k. sarīvēta siera.

Pagatavošana: makaronus novāra sālsūdenī, caurdurī nokāš un noskalo zem auksta ūdens. Burkānus, selerijas sakni un sēnes sagriež kubiņos un novāra sālsūdenī, kam pievienota eļļa. Gatavus dārzeņus nokāš caurdurī un atdzesē. Vistas gaļu sagriež kubiņos un apber ar pipariem. Majonēzi nedaudz atšķaida ar dārzeņu novārījumu, pēc garšas pievieno citrona sulu un sāli. Pusi mērces sajauc ar dārzeņiem, makaroniem, sagrieztu vistas gaļu un desu. Salātus saliek trauciņos, pārlej ar mērci, rotā ar tomātu un olu šķēlītēm, pārkaisa ar sieru.

 

CEPTA CĀĻA SALĀTI – MEKSIKĀŅU GAUMĒ

Nepieciešams:

  • 450 g cāļa filejas;
  • 250 g selerijas saknes;
  • 125 g sarkanās paprikas pāksts;
  • 150 g sīpolu;
  • 200 g dažādu salātu;
  • 200 g tavas iecienītākās salātu mērces;
  • 100 g olīvas;
  • sāls.

Pagatavošana: ceptu cāļa fileju sagriež salmiņos, notīrītu selerijas sakni sarīvē, papriku, sīpolus un salātus sagriež salmiņos. Dārzeņus un cāļa gaļu saliek traukā un pārlej ar mērci. Pirms pasniegšanas galdā, rotā ar olīvām, salātu lapām un sīpola ripiņām.

 

Lai labi garšo!