Šajos aukstajos mēnešos pacienā savus viesus ar īpašiem dzērieniem, kas piemēroti šim gadalaikam. BrīvBrīdis.lv piedāvā tev izmēģināt 3 dažādu ziemas kokteiļu pagatavošanu.
ŠAMPANIEŠA PUNŠS
Nepieciešams:
- puse svaiga ananāsa;
- divi apelsīni;
- ~ 10 ķirši (svaigi, saldēti vai konservēti savā sulā);
- ~ pus tase cukura;
- ~ 350 g konjaka vai brendija;
- 170 g universālā liķiera;
- šampanietis;
- ledus
Pagatavošana:
Ananāsu un apelsīnus sagriež kubiciņos un liek boles traukā, pievieno ķiršus un cukuru. Ar koka piestu visu nedaudz saspaida, kamēr izveidojas sula, kas nosedz aptuveni pusi sagriezto augļu. Pievieno apmēram 350 gramu konjaka vai brendija un 170 gramu universālā liķiera. Nedaudz apmaisa visu ar koka piestu. Labākai garšai, ja vien iespējams, ievieto to ledusskapī vai novieto aukstumā uz 3 – 4 stundām. Baltvīna glāzē ieliek 5 – 6 ledus gabalus, aptuveni pusi glāzes vai nedaudz mazāk piepilda ar boles traukā pagatavoto uzlējumu (bez biezumiem) un papildina to ar šampanieti. Glāzes malu dekorē ar apelsīna šķēli un ananāsu gabalu, glāzē var ievietot vienu ķirsi.
KARSTĀ SVIESTA RUMS
Nepieciešams (1 glāzei):
- 60 g tumšā ruma;
- 30 g sīrupa, kas pagatavots no cukura un ūdens;
- 15 g saldā krējuma;
- 1 tējkarote sviesta;
- ~ 100 g karsta ūdens;
- kanēļa standziņa.
Pagatavošana:
Glāzē ielej rumu, sīrupu, saldo krējumu, pievieno sviestu un pārlej ar ūdeni. Visu nedaudz samaisa. Dzērienā vertikāli ieliek kanēļa standziņu.
MIMOSA
Nepieciešams:
- auksta apelsīnu sula;
- šampanietis;
- dzērveņu sula
Pagatavošana:
Pusi šampanieša glāzes piepilda ar ļoti aukstu apelsīnu sulu. Būtiski, lai tā būtu pēc iespējas aukstāka. Atlikušo pusi glāzes pielej ar šampanieti. Labākai dzēriena garšai un tā izskatam var pievienot pavisam nedaudz dzērveņu sulas, tādējādi kokteilis iegūs skaistu, oranži dzeltenu krāsu ar pāreju no vienas uz otru.
Lai labi garšo!